Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Plzeň slaví sedmou výhru za sebou

Liberec - Hokejisté Plzně vyhráli v předehrávce 43. kola Tipsport extraligy v Liberci 3:1 a po sedmé výhře za sebou se posunuli na deváté místo o skóre před Brno. Bílí Tygři doma neuspěli po pěti vítězstvích v řadě a promarnili šanci dostat se do čela tabulky před Třinec. Zápas rozhodl svou 23. trefou v sezoně nejlepší střelec soutěže Tomáš Vlasák.

Úvodní gól v 16. minutě padl po kombinaci s Kudrnou a Duškem. Skóre otevřel z levého kruhu domácí kapitán Nedvěd. Už za 97 vteřin bylo vyrovnáno, když se trefil po Johnsonově přihrávce zpoza branky Martin Heřman. Plzeň ožila a nebezpečný Benákův pokus kryl Vošvrda. Před koncem úvodní části ujel po Benákově zaváhání v oslabení Nedvěd, ale na Horčičku nevyzrál.

Liberec se ubránil v oslabení jak na přelomu první a druhé části, tak i v dalším po Nedvědově trestu. Pak ustáli dvakrát přesilovku hosté, když největší šanci Bílých Tygrů měl Bartovič. Plzeň začala být nebezpečnější od poloviny zápasu, ale v sérii šancí neuspěla. Na druhé straně zahrozil Klimenta.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Liberec - Plzeň

Ve 38. minutě svalil na zem zápasnickým chvatem Hunkes Dudu, který dorážel na Vošvrdu, a hostům se naskytla přesilovka. V ní právě Duda ideálně uvolnil Vlasáka a nejlepší střelec extraligy svou 23. trefou v sezoně otočil stav. Liberec hrál v úvodu závěrečné části přesilovku, ale jedinou prací pro Horčičku byla Podkonického střela. Blízko vyrovnání byl v 50. minutě paradoxně v oslabení Nedvěd, ale minul. Při Trončinského vyloučení prověřil Vošvrdu tvrdou ránou Vlasák. Další možnost měl v 54. minutě opět Nedvěd, ale z úhlu trefil boční síť. Výsledek potvrdil 23 sekund před koncem při power play Lammers.

"Jsme nesmírně spokojeni se ziskem tří bodů, ale i s výkonem celého týmu. Podali jsme bojovný výkon, hráli jsme disciplinovaně a dobře do obrany," uvedl trenér Plzně Milan Razým.

Bílí Tygři Liberec - HC Plzeň 1929 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Nedvěd (Dušek, Kudrna) - 17. M. Heřman (Johnson), 39. Vlasák (Duda, Jiří Hanzlík), 60. Lammers. Rozhodčí: Fraňo, Šír - Bádal, Vengřín. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 5 831.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články