Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Neuvirth potřetí v sezoně vychytal výhru proti Ottawě

New York - Český gólman Michal Neuvirth patřil k oporám Washingtonu v nedělním utkání NHL proti Ottawě, dvaadvaceti úspěšnými zásahy dovedl tým k výhře 3:1 a stal se druhou hvězdou zápasu. Rodák z Ústí nad Labem dostal jediný gól už po 72 sekundách hry z hokejky Mikea Fishera. Capitals pak nepříznivý stav otočili třemi brankami v závěrečné třetině a Neuvirth si i ve třetím startu proti Ottawě v této sezoně připsal výhru. Během této série dostal pouze pět gólů.

Domácí nasměrovala k výhře 48. minuta, v níž během 45 sekund obrátili skóre Brooks Laich a John Carlson. Uklidňující třetí branku přidal zanedlouho Jason Chimera. "Ottawa byla dvě třetiny ohromná, vůbec nic nám nedovolila. My jsme se ale stále snažili praktikovat svoji hru a nakonec jsme to zlomili," konstatoval trenér Washingtonu Bruce Boudreau.

Martin Havlát se jedenáctou brankou v sezoně podílel na výhře Minnesoty 4:0 nad Vancouverem. Devětadvacetiletý útočník vstřelil druhý gól zápasu, když ve středním pásmu využil chybu Alexe Edlera a samostatný únik zakončil střelou mezi betony brankáře Coryho Schneidera. První čisté konto v NHL zaznamenal ve svém pátém startu v soutěži ruský gólman Anton Chudobin, jenž kryl 32 střel. Vancouver i přes porážku zůstal v čele soutěže, přibývá mu ale počet zraněných v obranných řadách. Většinu nedělního utkání odehráli Canucks pouze na pět beků, protože v první třetině si pochroumal rameno Andrew Alberts.

Zaváhání Canucks využili ke snížení ztráty na rozdíl jediného bodu hokejisté Philadelphie, kteří zvítězili na ledě New Yorku Rangers 3:2. Základ úspěchu položili v úvodních čtyřiceti minutách, kdy si vypracovali tříbrankový náskok. Rangers se střelecky probudili až ve třetí části, ale neodvrátili třetí porážku, kterou v uplynulém týdnu utrpěli rozdílem jediného gólu. Jezdcům citelně schází zejména trefy jejich největší hvězdy Mariána Gáboríka, který neskóroval v posledních osmi zápasech.

S tříbrankovým náskokem si zahrával i Anaheim. I díky dvěma gólům čtyřicetiletého útočníka Teemu Selänneho vedli Ducks doma nad Edmontonem 3:0, ale hosté v závěru druhé části snížili na rozdíl jedné branky a výsledek byl na vážkách do závěrečných sekund.

Hokejisté Nashvillu i s přispěním jedné branky Martina Erata vedli v Chicagu třikrát o gól, ale nezvládli pasáž od 50. do 57. minuty, v níž čtyřikrát inkasovali, a prohráli na ledě obhájce Stanleyova poháru 3:6. Dvěma góly se o obrat na 4:3 zasloužil Troy Brouwer, pod výhru se dvěma zásahy podepsal i Dave Bolland.

Martin Erat v dresu Nashvillu skóruje v duelu proti Chicagu
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články