Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hejduk s Fleischmannem zařídili výhru Colorada

St. Paul (USA) – Čeští hokejisté Milan Hejduk a Tomáš Fleischmann přispěli v pátečním utkání NHL jedním gólem k výhře Colorada na ledě Minnesoty 4:1. Hejduk se prosadil v 18. minutě, když v přesilové hře zvyšoval vedení Avalanche na 2:0, a připsal si tak vítězný gól. Fleischmann pak ve 35. minutě navýšil skóre na 3:0, když jeho lehké nahození od modré čáry proskočilo až za záda brankáře Antona Chudobina.

Vedle Hejduka s Fleischmannem se v pátek střelecky prosadilo ještě pět českých hráčů, z toho další dva rovněž zaznamenali vítězné branky. Patrik Eliáš vstřelil třetí gól při výhře New Jersey v Tampě 5:2, Aleš Kotalík byl autorem rozhodující trefy Calgary Flames, kteří zvítězili 3:2 v Ottawě. Jeden gól Senators dal Milan Michálek, jenž 58 sekund před koncem třetí třetiny uzavřel skóre zápasu.

Trenér Jacques Lemaire:

"Věci se pomalu začínají otáčet správným směrem. Na nějaké závěry je ještě brzy, ale myslím, že jsme našli pravou cestu. Hráči konečně začali věřit, že když budou makat jako tým, mají větší šanci na úspěch."

Ďáblové, nejhorší tým celé soutěže, vítězstvím v Tampě ukončili sérii jedenácti porážek na hřištích soupeřů. Dokázali to díky povedené první třetině, kterou vyhráli 4:1. Dvěma góly se na triumfu Devils podílel Ilja Kovalčuk, který nejprve v osmé minutě vyrovnal na 1:1 a šest minut před koncem pak upravil na konečných 5:2. Povedený výkon předvedl i brankář Martin Brodeur, jenž zastavil 30 střel.

Kotalík si v Ottawě připsal teprve svůj druhý gól v sezoně, Flames však díky němu přerušili sérii čtyř porážek. Kotalík se prosadil v přesilové hře sedmnáct sekund před koncem druhé třetiny, kterou hosté vyhráli 3:0. Dvěma góly v rozmezí dvou minut se na tříbrankovém náskoku podílel David Moss.

Jakub Voráček svou devátou brankou v sezoně přispěl k výhře Columbusu nad Detroitem 3:2 po samostatných nájezdech. Voráček v páté minutě otevřel skóre utkání, Grant Clitsome zvýšil o šest minut později na 2:0. Hosté ve druhé třetině i díky trefě Jiřího Hudlera vyrovnali na 2:2, o výhře Blue Jackets ale rozhodl ve čtvrté sérii nájezdů Antoine Vermette.

Columbus tak ukončil šňůru pěti proher a zaznamenal jubilejní 300. vítězství v historii klubu. "Těch porážek bylo už moc, chtěli jsme to dnes za každou cenu zastavit. Líbil se mi přístup hráčů k utkání a způsob, jakým se o vítězství poprali," pochválil mužstvo kouč Scott Arniel.

Pozici nejlepšího týmu NHL však před Philadelphií dál udrželi hokejisté Vancouveru. Den poté, co přišli po sedmnácti zápasech o neporazitelnost v základní hrací době při prohře 0:1 s New Yorkem Rangers, zvítězili Canucks 4:2 ve Washingtonu a připsali si patnáctou výhru z posledních devatenácti zápasů.

Výsledky NHL

Washington - Vancouver 2:4, Columbus - Detroit 3:2 po sam. nájezdech, Minnesota - Colorado 1:4, Atlanta - Philadelphia 2:5, Tampa Bay - New Jersey 2:5, Ottawa - Calgary 2:3

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články