Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Toronto zkazilo Pavelcovi statistiky, Kaberle čtyřikrát přihrával

New York - Český brankář Ondřej Pavelec byl poprvé v této sezoně NHL z výkonnostních důvodů střídán. Perspektivní gólman Atlanty, který před pátečním utkáním figuroval na druhé příčce celé soutěže v procentuální úspěšnosti zásahů, inkasoval v zápasu proti Torontu pětkrát a domácí tým prohrál vysoko 3:9. Na čtyři góly vítězů přihrál Tomáš Kaberle.

"Jsme z toho v rozpacích. Dnes bylo všechno špatně. Vítězství jsme jim darovali. Musíme na to zapomenout a připravit se na další zápas," komentoval výsledek Pavelec, který inkasoval celkově pět gólů z 24 střel. Mason kapituloval čtyřikrát z deseti střel.

Prohru si připsal i další český gólman Tomáš Vokoun. S Floridou sice vedl po první části 2:0, ale od druhé třetiny se začala karta obracet a hostující Carolina nakonec zvítězila 5:3. Dvěma góly se o výhru Hurricanes zasloužili Jeff Skinner a Erik Cole. Po jedné asistenci si v dresu poražených připsali Rostislav Olesz a Radek Dvořák. Vokoun měl 30 úspěšných zákroků.

Jiří Hudler přispěl jednou přihrávkou k obratu Detroitu na ledě Calgary a výhře 5:4 po samostatných nájezdech. Sedmadvacetiletý útočník za stavu 2:4 připravil v přesilové hře křížnou přihrávkou palebnou pozici pro Patricka Eavese, který střelou do odkryté branky snížil na rozdíl jediného gólu. Deficit pak smazal druhým gólem v zápase obránce Brian Rafalski a zvrat dokonal v nájezdech Todd Bertuzzi, který před dvěma lety působil právě v Calgary a nájezdy s Miikkou Kiprusoffem často trénoval.

K nájezdům dospělo i střetnutí v Chicagu, kde útočník Ottawy Milan Michálek vyrovnal při hře bez brankáře bekhendovou dorážkou v předposlední minutě třetí třetiny na 2:2. V rozstřelu už se ale prosazovali jen obhájci Stanleyova poháru a díky trefám Jonathana Toewse a Patricka Kanea zdolalo Chicago Ottawu 3:2.

V nájezdech se blýskl i norský útočník Mats Zuccarello. Loni nejužitečnější hráč švédské ligy rozhodl o výhře New Yorku Rangers 3:2 na ledě Dallasu brilantní forhendovou kličkou. "Hraje bez nervů. Odvádí skvělou práci, je opravdu výborný," řekl na jeho adresu trenér Rangers John Tortorella.

Zbývající dvě páteční utkání skončila jednoznačnými vítězstvími domácích týmů. Anaheim přehrál Columbus 6:0 a Vancouver, vedoucí celek soutěže, porazil i díky hattricku Ryana Keslera Edmonton 6:1. Čestný úspěch hostů vstřelil Aleš Hemský po přihrávce Ladislava Šmída.

Výsledky NHL:

Atlanta - Toronto 3:9, Florida - Carolina 3:5, Chicago - Ottawa 3:2 po sam. nájezdech, Calgary - Detroit 4:5 po sam. nájezdech, Dallas - New York Rangers 2:3 po sam. nájezdech, Anaheim - Columbus 6:0 a Vancouver - Edmonton 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články