Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Slavia potvrdila vítězstvím nad Mladou Boleslaví domácí formu

Praha - Hokejisté pražské Slavie porazili v předehrávaném utkání 37. kola extraligy Mladou Boleslav 5:2 a vyhráli osmý z posledních devíti domácích zápasů. Hosté sice dokázali v O2 areně smazat dvoubrankové manko, ale poté třikrát inkasovali a nedokázali navázat na své dvě předešlé výhry z libeňské arény. Pražané vítězně oslavili výročí 110 let od prvního soutěžního hokejového utkání Slavie a zároveň se posunuli na šesté místo v tabulce extraligy.

Do branky Slavie se po jednozápasové pauze vrátil Kopřiva. Gólman hostů Schwarz inkasoval jako první, ve 13. minutě prošlo za jeho záda nahození Doležala, když Schwarzovi ve výhledu bránili clonící hráči. Když pak Tvrdík neproměnil svou další slibnou příležitost, zajistil dvoubrankové vedení Slavii Benda. Další ránu do sebevědomí hostů mohl zasadit Třetina, ale samostatný nájezd neproměnil a Mladá Boleslav se nadechla. Gól Vrbaty v závěru první třetiny uznaný nebyl, neboť hostující hráč dopravil puk do branky rukou, ale ve 22. minutě se už hosté radovali ze snížení. Rothovo nedůrazné vyhození potrestal Loskot. A o čtyři minuty později si mezi obránce Slavie najel Divíšek a sólo zakončil přesnou střelou.

Pražané se však ze ztráty vedení po chvilce oklepali. Přesilovku pět na tři po vyloučení Matějovského a Lehikoinena dlouhou 47 sekund sice nezužitkovala, ale dvě sekundy po návratu prvního hříšníka na led skóroval pohotový Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Utkání Karlovy Vary - České Budějovice

Blízko vyrovnání byl ve 42. minutě Marušák. Jeho střela v oslabení ale skončila jen na tyči Kopřivovy branky. Místo vyrovnání přišel čtvrtý gól Slavie. V 51. minutě rozhodčí nařídili i přes nelibost hostů trestné střílení za Chaloupkovo hození hokejky a Vondrka jej jistě proměnil. Zdramatizovat duel se hostům nepodařilo ani při závěrečné power play, naopak sami popáté inkasovali.

České Budějovice popáté za sebou porazily Karlovy Vary

Hokejisté Českých Budějovic zvítězili na ledě Karlových Varů 3:2 po samostatných nájezdech, které rozhodl Václav Pletka. Mountfield vyhrál už pátý vzájemný zápas v řadě, z toho čtvrtý za sebou v nastavení.

První velkou šanci měl v šesté minutě po průniku po pravé straně hostující Kuchejda. Za dvě minuty se ale radovali z vedení Karlovarští, když z vlastního obranného pásma vysunul na útočné modré čáře Skuhravý Kumstáta, který se natlačil před gólmana Kováře a prostřelil jej mezi betony. Těšně před sirénou Mountfield vyrovnal, když se trefil k levé tyči Ptáček.

V úvodu druhé části nejdříve v přesilovce prověřil Kováře Melenovský a ve 23. minutě už při plném počtu hráčů na ledě vrátil Energii vedení po průniku po pravém křídle Tomáš Klíma, který prostřelil hostujícího gólmana mezi betony. Jihočeši vyrovnali ve 45. minutě při Proškově trestu, když po Kuchejdově přihrávce zakončil do odkryté branky Gulaš. Při opatrné hře obou týmů se dostal do další šance až v 54. minutě Skuhravý. Pak byl ale 138 sekund před koncem vyloučen za faul u mantinelu na Vydareného na pět minut a do konce utkání Kumstát, ale domácí odolali. S koncem třetí třetiny ujížděl do sóla Skladaný, ale nestihl zakončit. V nájezdech za domácí neuspěli Pecha ani Skladaný, za hosty překonali Sáblíka Pletka i Gulaš.

Výsledky 38. kola hokejové extraligy

HC Slavia Praha - BK Mladá Boleslav 5:2 (2:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Doležal (Roth, P. Jelínek), 17. Benda (Pospíšil), 34. T. Svoboda (Vondrka, Kadlec), 51. Vondrka z trest. střílení, 60. Micka (P. Jelínek) - 22. Loskot, 26. Divíšek (Tvrdík, Žabka). Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 3 097.

HC Energie Karlovy Vary - HC Mountfield České Budějovice 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 8. Kumstát (Skuhravý), 23. T. Klíma (Sloboda) - 20. Ptáček (Snopek, L. Květoň), 45. Gulaš (Kuchejda), rozhodující sam. nájezd Pletka. Vyloučení: 3:4, navíc Gřegořek 10 min. a do konce utkání, Kumstát (oba Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 2 514.

Brankář Mladé Boleslavi Marek Schwarz inkasuje gól
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články