Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Voráček zařídil gólem v prodloužení výhru Columbusu

Columbus - Český hokejový útočník Jakub Voráček zařídil v pátečním utkání NHL gólem v prodloužení vítězství Columbusu nad Ottawou 4:3. Voráček, jenž se v předchozích dvou zápasech kvůli slabým výkonům nevešel do sestavy Blue Jackets, si navíc připsal asistenci u úvodního gólu a byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání.

Jakub Voráček slaví jeden z gólu Columbusu
zdroj: ČTK autor: ČT24

Domácí hokejisté měli na dosah vítězství už v základní hrací době, když v 36. minutě po trefě Ricka Nashe vedli už 3:0. Hosté však dokázali ještě do druhé přestávky snížit a v třetí třetině manko zcela smazali. Vyrovnávací branku vstřelil při hře bez brankáře minutu a jedenáct sekund před koncem základní hrací doby Daniel Alfredsson po přihrávce Milana Michálka. Voráček pak rozhodl zápas svým sedmým gólem v sezoně v třetí minutě nastaveného času, když uplatnil důraz, zmocnil se puku odraženého před branku a poslal ho za záda gólmana Briana Elliotta. Blue Jackets si tak připsali třetí vítězství v řadě. "Bylo těžké sledovat předchozí dva duely jen z tribuny. Oba jsme vyhráli, měl jsem trochu obavy, jestli se vůbec vrátím do sestavy. Snažil jsem se na dnešní zápas maximálně připravit a jsem šťastný, že jsem pomohl týmu k dalšímu vítězství," radoval se po utkání Voráček, jehož spoluhráč Jan Hejda sehrál jubilejní 300. zápas v NHL.

Montreal porazil Floridu 3:2

Tomáš Plekanec s Romanem Hamrlíkem z Montrealu pomohli svými přihrávkami otočit skóre zápasu s Floridou z 0:2 na 3:2, když rozhodující gól vstřelila až v prodloužení nová posila James Wisniewski. Obránce, jehož Canadiens získali v úterý z New Yorku Islanders, dal i úvodní branku svého týmu a byl vyhlášen první hvězdou večera. Český gólman Tomáš Vokoun zneškodnil v zápase 45 z 48 střel a dlouho držel naděje Panterů na vítězství. Domácí se dvěma slepenými góly v úvodu druhé třetiny dostali do vedení 2:0, náskok však stejně rychle ztratili, když Wisniewski a po něm Brian Gionta využili přesilové hry. "Když vedeme 2:0, měli bychom hrát s trochu větší chytrostí. Bavíme se o tom pořád a pořád, ale je to málo platné," zlobil se Vokoun, jehož zámořští novináři zvolili druhou hvězdou utkání.

New Jersey zlomilo sérii proher

Po šesti prohrách v řadě se poslední den v roce dočkali vítězství Ďáblové z New Jersey, kteří porazili Atlantu 3:1. Velkou zásluhu na vítězství měli především bývalí hráči Thrashers, brankář Johan Hedberg a útočník Ilja Kovalčuk. Hedberg, který dostal v brance výjimečně přednost před Martinem Brodeurem, si připsal 28 zákroků, Kovalčuk v 54. minutě svým devátým gólem v sezoně zvýšil vedení Devils na konečných 3:1. Devils přesto zůstávají s pouhými 22 body jednoznačně nejhorším týmem celé soutěže.

Vancouver vyhrál v Dallasu, St. Louis udrželo vítěznou sérii

Pozici druhého nejlepšího týmu Západní konference naopak potvrdili hokejisté Vancouveru, kteří v souboji divizních lídrů zvítězili 4:1 na ledě Dallasu a připsali si čtvrtou výhru v řadě. Za úspěch mohou Canucks vděčit především náhradnímu brankáři Coreymu Schneiderovi, který zlikvidoval 44 střel.

Už pátou výhru za sebou vybojovali hokejisté St. Louis, kteří porazili Phoenix 4:3. Blues vedli po trefě Alexandera Steena ve 44. minutě už 4:0, hosté ale ještě dokázali utkání třemi góly zdramatizovat. Třetí branku však vstřelil Shane Doan až 21 sekund před koncem základní hrací doby a Kojoti, v jejichž sestavě kvůli zranění chyběli Martin Hanzal a Radim Vrbata, už neměli na vyrovnání dostatek času.

Havlát si upevnil první místo v produktivitě českých hokejistů

Sérii pěti porážek zastavili Predátoři z Nashvillu, kteří zvítězili 4:1 na ledě Minnesoty. Na jediný gól Wild přihrál Martin Havlát, který si tak upevnil první místo v produktivitě českých hokejistů. S 34 body za osm gólů a 26 asistencí má dvoubodový náskok před Milanem Hejdukem, o další bod zpět je Tomáš Plekanec.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články