Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Mistrovství světa v Kanadě se blíží, Hemský ale bude chybět

Praha - Za necelý měsíc začne v Kanadě Mistrovství světa v ledním hokeji. Trenér reprezentace Alois Hadamczik ale už musí řešit první problémy. Klíčový hráč Aleš Hemský totiž neprošel výstupní prohlídkou ve svém domovském týmu Edmonton Oilers a na šampionátu se neobjeví.

Aleš Hemský
zdroj: google

Aleš Hemský si poranil koleno a nezahrál by si tedy ani playoff v NHL, které začíná za pár dní. Česká reprezentace tím přišla o jednoho ze svých tahounů, který měl být oporou ofenzivy. Technicky vynikající hráč bude chybět hlavně u přesilovek, myslí si Hadamczik. Dalším hráčem, jehož příjezd na šampionát je ohrožen, je Rostislav Olesz, který si poranil ruku.
 
Většina hráčů, kteří si na mistrovství zahrají za český tým, bude z NHL. Trenér Hadamczik si zatím nechá v nominaci dvě volná místa, která snad doplní po prvním kole playoff, které končí 24. dubna. Hadamczik doufá, že z NHL nakonec získá především hráče, jako jsou Tomáš Plekanec a Václav Prospal. Česká reprezentace odjede na přípravný kamp do Montrealu 25. dubna.
 
72. ročník Mistrovství světa v ledním hokeji proběhne ve dnech 1. až 18. května v kanadských městech Québec a Halifax. Hrát se bude po způsobu NHL na malém hřišti, což zvýhodní družstva ze zámoří, která jsou na úzké hřiště a rychlejší hru zvyklá. Alois Hadamczik se ale nebojí a věří svému týmu. To, že jeho důvěra v českou reprezentaci je oprávněná, ukázalo i jasné vítězství nad Běloruskem z minulého týdne.
 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články