Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Boston i díky dvěma gólům Krejčího vyhrál na Floridě

New York - Český hokejista David Krejčí přispěl v pondělním utkání NHL dvěma góly k výhře Bostonu 3:2 po samostatných nájezdech na ledě Floridy. Čtyřiadvacetiletý útočník svými trefami pokaždé smazal jednogólový deficit Bruins. Poprvé se prosadil dorážkou, podruhé překonal Scotta Clemmensena, náhradníka Tomáše Vokouna, bekhendovou kličkou. V dresu poražených si dvě asistence připsal Michael Frolík.

Krejčí mohl zkompletovat i hattrick, když se v prodloužení ocitl sám před Clemmensenem, ale střelu brankář Floridy vyrazil betonem. Vítěze tak musel určit až penaltový rozstřel, v němž rozhodl o druhém bodu pro Boston s notnou dávkou štěstí Blake Wheeler. Při pokusu o kličku ztratil kontrolu nad kotoučem, a tak z těžkého úhlu alespoň vystřelil. Puk se následně od tyčky a Clemmensena dostal do branky.

Dvě finální přihrávky Marka Židlického stačily Minnesotě rovněž pouze k zisku jednoho bodu, protože v Columbusu prohrála 3:4 po nájezdech. Strůjci vítězství Blue Jackets byli brankář Steve Mason, který zneškodnil 37 střel, a kapitán Rick Nash. Ten byl úspěšný v rozstřelu, navíc si připsal dvě asistence. V počtu finálních přihrávek se tím odpoutal v čele historických klubových statistik od Davida Výborného, kterého už letos překonal i v počtu odehraných utkání za Blue Jackets. Nash je zároveň nejlepším střelcem a nejproduktivnějším hráčem v historii týmu.

Nejproduktivnější zápas sezony odehrál Jiří Hudler. Český útočník, který v předchozích dvanácti utkáních vůbec nebodoval, se gólem a asistencí podílel na vítězství Detroitu 4:3 v prodloužení v Coloradu. Hrdinou zápasu byl ale i přes tři inkasované branky gólman Chris Osgood, jenž si připsal 46 zákroků a zaznamenal 400. výhru v soutěži. Osgood je desátým brankářem v historii NHL, kterému se povedlo této mety dosáhnout.

Premiérový bod v sezoně získal útočník Aleš Kotalík, který pomohl jedním gólem Calgary pokořit svého bývalého zaměstnavatele Buffalo 5:2. Dvaatřicetiletý hokejista, který vynechal značnou část ročníku kvůli poškozeným kolenním vazům, ve svém desátém zápase překonal brankáře Ryana Millera střelou z levého kruhu přes obránce a zvýšil na 3:1.

Newyorské derby jednoznačně ovládli Rangers, kteří ve své hale v Madison Square Garden přehráli Islanders 7:2. Hosté drželi krok pouze v úvodní třetině, po níž byl stav 2:2. V prostřední části ale Rangers zlomili soupeře dvěma góly a v posledním dějství přidali ostatní. Dvěma trefami řídil kanonádu obránce Matt Gilroy, jednu asistenci měl Michal Rozsíval. Branku Islanders opět strážil Dwayne Roloson, který byl před zápasem vyhlášen nejlepším hráčem minulého týdne. Mezi třemi tyčemi vydržel až do konce a čelil 52 střelám Rangers.

New York Rangers - New York Islanders
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články