Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šulc nesouhlasí se stanoviskem odvolací komise, případ jí vrátil

Praha - Ředitel hokejové extraligy Stanislav Šulc nesouhlasí s názorem odvolací komise Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH), která se v minulém týdnu rozhodla neřešit kvůli formálnímu pochybení odvolání Mladé Boleslavi a Plzně v případu bodových odpočtů v soutěži. Podle jeho názoru měla komise rozhodnout, proto jí případ poslal zpět. Šulc v dopise předsedovi komise Mojmíru Šatavovi uvedl, že na základě odvolacího řádu APK LH je pouze on oprávněn posoudit, zda odvoláním napadané rozhodnutí je, či není způsobilé k podání odvolací komisi.

Nesouhlasí tak se stanoviskem Šatavy a jeho čtyř kolegů v komisi, podle něhož se oba kluby měly nejdříve odvolat k Šulcovi. Až poté, co by ředitel soutěže jejich námitky zamítl, by mohla kauzu řešit odvolací komise.

Podle Šulce by měla odvolací komise v případě, že prvotní rozhodnutí není v rozporu s předpisy Českého svazu ledního hokeje, jeho (Šulcův) verdikt potvrdit. Šatava se ke kroku ředitele soutěže zatím nechce blíže vyjadřovat. "Dokud se nesejdeme s dalšími členy komise a nevyjádří se i oni, nelze k tomu zatím nic oficiálního říct," uvedl Šatava pro iDnes.cz.

Stanislav Šulc v dopise Mojmíru Šatavovi:

"Domnívám se, že žádný orgán, a to ani odvolací komise APK LH, není oprávněn dle platného odvolacího řádu APK LH do působnosti ředitele APK zasahovat, případně mu ukládat, jak má postupovat."

Kvůli administrativním nesrovnalostem přišly za neoprávněné starty hráčů o body tři kluby. Mladé Boleslavi bylo odečteno 22 bodů, Plzeň ztratila 19 a Kladno šest bodů. Zatímco vedení Kladna trest přijalo, Mladá Boleslav i Plzeň se s ním nechtějí smířit a sáhly k odvolání. Oba kluby zároveň připustily možnost hájit se v případě neúspěchu soudní cestou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články