Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejové ohlasy: Slávista Poletín přispěl třemi body k demolici Liberce

Praha - Životní zápas v dosavadní kariéře odehrál devatenáctiletý slávistický útočník Michal Poletín. Talentovaný junior, který se však nevešel do kádru hokejové dvacítky pro letošní mistrovství světa, si v osmi předchozích utkáních v extralize nepřipsal ani bod. K předvánoční sedmigólové nadílce červenobílých do sítě libereckých Bílých Tygrů ale přispěl dvěma zásahy a u další branky asistoval.

Poletín nejprve na začátku 24. minuty zvyšoval na 3:0 a v čase 57:07 uzavřel střelecký účet večera na konečných 7:1. "Při prvním gólu jsem dostal přihrávku od Tomáše Micky a byl sám před brankou. U druhé branky jsem měl trochu štěstí, Lukáš Žejdl mi poslal nahrávku zpoza branky a já se trefil ležícímu gólmanovi mezi nohy," popisoval slávistický mladíček své úspěšné zásahy.

Pražané vyhráli před domácím publikem sedm z posledních osmi utkání a prokousali se již na osmé místo tabulky. Utkání s Libercem bylo navíc prvním z pětizápasové série domácích představení, která na červenobílé na přelomu roku čekají. Nutnost bodovat v každém utkání vzhledem k velké vyrovnanosti tabulky si uvědomuje i slávistická naděje. "Tenhle zápas jsme potřebovali vyhrát. To, že se mi podařilo dát dva góly a nahrávku navrch je sice skvělé, ale pro nás jsou důležité hlavně tři body do tabulky," dodal Poletín.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia - Liberec
Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články