Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Čeští hokejisté prohráli na turnaji v Moskvě s domácí sbornou 1:3

Moskva – Čeští hokejisté prohráli ve svém druhém zápase na turnaji Channel One Cup v Moskvě s domácím Ruskem 1:3. Jediný český gól vstřelil kapitán Tomáš Rolinek. Sborná si tak připsala už druhou výhru a je blízko celkovému triumfu na turnaji. Český tým může skončit nejlépe druhý. V závěrečném zápase turnaje nastoupí čeští hokejisté zítra od 16:00 proti Švédsku.

Český tým začal reprízu finále letošního mistrovství světa celkem sympaticky, pod žádný očekávaný tlak sborné se nedostal. Hned z první větší šance soupeře ale inkasoval, když Štěpánka prostřelil z ideální pozice mezi kruhy osamocený Grigorenko. Hned z dalšího střídání mohl odpovědět Ivan Rachůnek, připraveného Barulina ale nepřekonal.

Hadamczikův výběr inkasovaná branka nepoznamenala, což potvrdili Blaťák s Karlem Rachůnkem přečíslením dva na jednoho při hře čtyři na čtyři. Akci však zakončila nepřesná střela obránce Ufy. V 11. minutě byl blízko druhé branky Grigorenko, ale trefil jen tyč. Ruské fanoušky ani hráče to ale dlouho mrzet nemuselo. O dvě minuty později byl vyloučen Vampola a Nikulin jeho faul po třinácti sekundách potrestal přesnou ranou od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Rusko

Trenér Alois Hadamczik:

"Samozřejmě, že jsme si šance vytvořili, herní stránka byla dobrá. Prohráli jsme proto, že Rusové dali dva góly z přesilovek, což se nám nepodařilo." Na vině prý byla nedostatečná intenzita střelby. "My pořád hledáme někoho lépe postaveného, nemáme odvahu střílet, což je hlavní problém. A pak nám schází síla a orientace v předbrankovém prostoru," podotkl staronový kouč národního týmu.

V přesilovce se mohli prosadit i Češi, Hubáčkův gólový pokus však Barulin zastavil. Na začátku druhé třetiny už ale gólman Mytišči tak úspěšný nebyl, z dorážky jej překonal kapitán Rolinek. Ze snížení se však Češi dlouho neradovali, při Koukalově vyloučení totiž inkasoval Štěpánek potřetí. Radulovovi však ke gólu pomohla nešťastná Blaťákova teč.

Národní tým však hrál ofenzivně lépe než ve čtvrtek ve Finsku a vypracoval si řadu možností ke skórování. Snížit mohli Klepiš, Vašíček nebo Ivan Rachůnek, který ve 29. minutě trefil tyč. Podobně si v úvodu třetí části vedli i Nakládal, jenž do utkání zasahoval sporadicky jako sedmý obránce, a Vampola. Barulin měl více práce i v závěru, gól už ale nedostal. Česká reprezentace se neprosadila ani při závěrečné power-play.

Švédové smetli Finsko 6:1

Ve druhém dnešním utkání smetli hokejisté Švédska v severském derby Finsko 6:1. Švédsko se díky dnešnímu úspěchu posunulo na druhé místo v tabulce turnaje, ale stejně jako Česká republika a Finsko může v konečném hodnocení skončit druhé, třetí i čtvrté.

Svěřenci trenéra Päreho Martse předčili soupeře zejména v důrazu před brankou. K výhře jim pomohl i slabý výkon debutujícího gólmana Eera Kilpeläinena, který se svými chybami podepsal pod pátý a šestý švédský úspěch ve třetí třetině. V té době ale už o výhře Švédů, kteří dvě branky vstřelili dokonce v oslabení, nebylo pochyb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články