Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Hokejisté se pokusí přehrát nepříliš oblíbené Finy

Praha - Zápasem proti v současnosti nepříliš oblíbenému soupeři Finsku vstoupí ve čtvrtek čeští hokejisté do turnaje Channel One Cup, druhého podniku seriálu Euro Hockey Tour. Reprezentace sice seveřany vyřadila po samostatných nájezdech na květnovém zlatém šampionátu v Německu, v normální hrací době je však porazila naposledy v září 2009. V dalších devíti zápasech se to Česku nepovedlo, na listopadové Karjale dokonce Finsko vyhrálo jednoznačně 5:0. Přímý přenos vysílá ČT4 a web SportŽivě.cz od 17:30.

Stejně jako na předešlé akci budou mít i tentokrát hráči Suomi výhodu domácího prostředí, zápas se totiž hraje v Tapiole nedaleko Helsinek, v domovské aréně celku Blues Espoo. "Bude to asi náročnější než hrát s Finy v Moskvě, ale systém tour je takový. Musíme se s tím vyrovnat a podat co nejlepší výkon, abychom uspěli," řekl trenér Alois Hadamczik novinářům před přesunem týmu do dějiště zápasu.

Česku se proti Finům v poslední době nedaří, Hadamczik je ale nepovažuje za vyloženě neoblíbeného soupeře. "Hrají technický hokej, dobře bruslí. Pro mě je spíše neoblíbený soupeř Švédsko, proti kterému hrajeme dobrý hokej a prohráváme. Například v Québecu jsme dvě minuty před koncem vedli 2:1 a prohráli jsme," připomněl Hadamczik světový šampionát 2008 a čtvrtfinálovou bitvu, po které Česko na turnaji skončilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští hokejisté před utkáním s Finskem

Alois Hadamczik:

"Finové nehrají záludný hokej, hrají v pohybu. Záleží na nás, abychom svůj výkon zlepšili a vyvarovali se chyb."

Národní tým se na Channel One Cupu bude snažit vylepšit dojem po nevydařeném předešlém turnaji, na kterém prohrál všechny tři zápasy. "Musíme zlepšit obrannou činnost, protože jsme dostávali góly po individuálních chybách, které by v mezinárodním hokeji neměly být," podotkl kouč národního týmu. Ke zlepšení by měly pomoct i změny v obranné hře. Mužstvo bude podle Hadamczika hrát jen na šest obránců a bude se na defenzivu mnohem více soustředit. "Chceme, aby hráči měli na sebe tlak. Když někdo nebude hrát dobře, bude hrát někdo jiný," podotkl kouč.

Zápas bude mít slavnostní nádech hned pro dva hráče - kapitán Tomáš Rolinek i Jan Marek nastoupí ke svému stému startu v reprezentačním dresu.

Předpokládaná sestava ČR:

Štěpánek - K. Rachůnek, Blaťák, Lojek, Čáslava, Krajíček, Barinka (Nakládal) - Klepiš, Vampola, Hubáček - Bulis, Marek, Rolinek - Irgl, Vašíček, Kvapil - Koukal, Jan Kovář, I. Rachůnek (Adamský, Růžička).

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články