Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Petrohrad propustil Nabokova, šanci má Štěpánek

Moskva - Vedení hokejistů Petrohradu propustilo v KHL ze svých služeb gólmana Jevgenije Nabokova, který měl být po letním příchodu jednou z největších hvězd ambiciózního klubu. K pozici týmové jedničky by tak mohl mít o něco blíže český brankář Jakub Štěpánek, jemuž se v sezoně dařilo výrazně lépe než Nabokovovi. Anulování smlouvy, údajně z rodinných důvodů a po dohodě obou stran, klub potvrdil na svých webových stránkách. Bližší informace však neuvedl.

Brankářův odchod byl však zjevně překvapivý. "Pro mě osobně je to velké překvapení. Nikdo takový vývoj událostí neočekával a sám Jevgenij mi o tom vůbec neřekl," uvedla pro ruská média jiná velká hvězda týmu Alexej Jašin.

Nabokov v létě opustil po deseti sezonách San Jose, kde chytal po celou svou kariéru v NHL. Vedení Sharks mu totiž po vypršení pětileté smlouvy, v jejímž posledním roce pobíral plat ve výši šesti milionů dolarů, nenabídlo novou smlouvu. I proto Nabokov v červenci podepsal čtyřletý kontrakt s Petrohradem, za nímž stojí energetický gigant Gazprom.

Ruskému brankáři se nevedlo podle představ

Z 22 zápasů, do nichž zasáhl, si připsal Nabokov jen osm vítězství. Jeho individuální statistiky navíc vykazují podprůměrná čísla - Nabokov inkasoval 3,02 branky na zápas při úspěšnosti zákroků 88,8 procenta. Jeho konkurent v brance Štěpánek přitom v 17 zápasech obdržel průměrně 2,21 gólu na utkání a jeho úspěšnost zákroků činí 92,1 procenta.

Konkurentem českého reprezentačního gólmana by měl být opět Maxim Sokolov. Ten se do klubu vrací z Traktoru Čeljabinsk, kam odešel v průběhu této sezony, poté co nedostával příležitost v Petrohradu za Nabokovem a Štěpánkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články