Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Doležal rozhodl derby, Sparta znovu ztrácí na předkolo 10 bodů

Praha - Desetibodová propast zeje po pražském derby mezi Spartou a desátou příčkou, z níž je možné proklouznout do vyřazovacích bojů o mistrovský titul, na který měli Pražané aspirovat. Odehrané přitom mají ještě dva zápasy navíc. Konkurenční Slavia na tom byla v průběhu sezony obdobně, ale na rozdíl od Sparty se dokázala zvednout. To potvrdila i v derby, kde přispěl dvěma góly k její výhře 3:2 útočník Jiří Doležal. Jeho branky byly o to důležitější, že jimi zařídil vedení 2:0 a navíc pokaždé zasadil sparťanům ránu hned zkraje první a druhé třetiny. Poprvé se mohl Doležal radovat již po 124 vteřinách, kdy střelou od postranního hrazení z velkého úhlu zaskočil brankáře Tomáše Pöpperleho.

"Bylo v tom taky hodně štěstí, ale byl to určitě záměr, protože on stál postavený hodně do hřiště. Snažil jsem se mu to trefit mezi nohy a odrazilo se mu to od betonu do branky," řekl Doležal. Inspiroval se prý i v minulosti. "Už jsem mu jeden takový gól dal, jednou už jsem ho nachytal, tak jsem to zkusil znovu," uvedl Doležal. Při své druhé trefě dokonale využil Pöpperleho zakrytého výhledu a zvýšil na 2:0 povedeným bekhendem. "Nedostal jsem to přímo do forhendu, musel jsem to vzít bekhendem, přede mnou stáli dva hráči, tak mi nic jiného nezbývalo. Zkusil jsem to a prošlo to až do brány," popsal.

Tomáš Pöpperle:

"Spatně jsem přetočil beton a prošlo mi to pod ním. Hodně to ovlivnilo zápas, byla to moje velká chyba, to se mi nemůže stávat. Hráli jsme dobrý hokej, byli jsme možná i trochu lepší, ale štěstí se přiklonilo na stranu Slavie a ta moje chyba o tom rozhodla."

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia - Sparta

Slavia se pozvolna šplhá až na dosah týmů, jimž postavení v tabulce zaručuje přímý postup do play off. "Trochu jsme změnili styl hry, z něhož máme i více šancí a více nám to tam padá. Pomáhá i štěstíčko, takže se trochu zvedáme poté, co jsme se potáceli dole. Musíme v každém utkání zkusit urvat co nejvíce bodů," prohlásil Doležal. To hosté se dvě třetiny hledali a brankáře Miroslava Kopřivu ohrožovali jen velmi ojediněle. Zatímco třetí třetinu jako kdyby odehrála úplně jiná Sparta, která ze stavu 0:3 dokázala málem ještě bodovat. Zápas ale naznačil, jak hodně těžké to Sparta bude na vytoužené cestě vzhůru mít. Dvě výhry, které před derby zaznamenala, příliš neznamenají a postavení slavného klubu nijak zvlášť nevylepšily.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články