Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Pavelec vychytal v NHL šestou výhru v řadě

Denver - Šestou výhru v řadě vychytal v zámořské NHL český hokejový brankář Ondřej Pavelec a vytvořil tak nový klubový rekord Atlanty. V úterním duelu na ledě Colorada zastavil 29 z 31 střel a dovedl svůj tým k vítězství 3:2 v prodloužení. Pavelec poprvé během úspěšné série inkasoval v zápase více než jeden gól, dohromady jich v šesti utkáních obdržel jen pět. V Coloradu hájil 40 minut čisté konto a vedení Thrashers 1:0. Teprve v třetí třetině dvakrát kapituloval, jeho spoluhráčům se však podařilo vyrovnat a vítězný gól vstřelil v druhé minutě nastavení Anthony Stewart.

Dvanáctigólovou přestřelku viděli fanoušci v Chicagu, kde domácí zvítězili nad St. Louis 7:5. Blackhawks vedli v polovině zápasu už 5:1, hostům se podařilo snížit na rozdíl jediného gólu, následně však znovu dvakrát kapitulovali. V utkání o sobě dal vědět český útočník Vladimír Sobotka, který přihrál na první tři góly Blues.

Povedený návrat do sestavy Tampy Bay prožil útočník Simon Gagné, který vynechal posledních osmnáct utkání kvůli zranění krku. V Torontu se hned blýskl gólem a asistencí, jeho trefa v druhé minutě prodloužení navíc rozhodla o vítězství Lightning 4:3.

Třetí čisté konto v sezoně vychytal finský gólman Pekka Rinne, Nashville zdolal Phoenix 3:0 a ukončil sérii čtyř porážek. Predátoři rozhodli o svém úspěchu dvěma góly v přesilových hrách. Poprvé se trefil ve 4. minutě Scott Weber, v 33. minutě zvýšil na 2:0 v dvojnásobné početní výhodě Cal O'Reilly. Třetí gól přidal v poslední minutě do prázdné branky při power play Kojotů Jordin Tootoo.

Utkání Toronta s Tampou Bay
zdroj: AP
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články