Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Jágr zářil, Hašek zápas proti Omsku nedochytal

Moskva - Souboj nejslavnějších aktivních českých hokejistů Jaromíra Jágra a Dominika Haška vyzněl v KHL jasně pro osmatřicetiletého útočníka. Omsk vyhrál i díky Jágrově trefě na ledě Spartaku Moskva 5:2 a pětačtyřicetiletý Hašek zápas ani nedochytal. Hašek pustil do branky náhradníka Jachina čtyři minuty poté, co ho v 42. minutě překonal Dmitrij Sjomin a zvýšil na 4:1 pro Omsk. Stejně jako v předchozím vzájemném duelu s Avangardem tak inkasoval čtyřikrát a připsal si porážku.

Na rozdíl od prvního duelu se tentokrát prosadil Jágr, jenž 25 sekund před první sirénou využil ideální přihrávky Kaljužného a zblízka nedal Haškovi šanci. Dvě přihrávky si připsal Roman Červenka a potvrdil svou pozici nejproduktivnějšího Čecha v KHL, Jágr a obránce Martin Škoula zaznamenali po jedné nahrávce.

"Dneska jsme prostě nehráli dobře. Dali pět gólů, my jen dva, udělal jsem chyby. Byl to takový zápas, jaký člověk nechce hrát," řekl Hašek. Avangard podle něj v Moskvě jen potvrdil, že je nyní jedním z nejlepších mužstev v Kontintální lize. "Jarda dal gól před koncem první třetiny a ten rozhodl. Pak už jsme se nevzchopili," usoudil. Své odeslání na lavičku lakonicky označil za rozhodnutí trenéra, které nehodlá komentovat. Každopádně za stavu 1:4 už bylo těžké zápas otočit.

Zatímco Hašek pokládal Jágrův gól za klíčový okamžik v celém zápasu, Jágr si to nemyslel. "Byl to důležitý moment, v poslední minutě první třetiny... Ale určitě rozhodující byl gól na 3:1. Tím se to zlomilo," řekl útočník omského týmu. Dnešní zápas se Spartakem se podle Jágra vůbec nedal srovnat se zářijovým utkáním v Omsku, kdy domácí zdolali Spartak jen těsně 4:3. Tentokráte Avangard odskočil soupeři o dva až tři góly, mohl si hrát svou hru a šetřit síly pro příští těžký zápas v Petrohradu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články