Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Pavelec vychytal další výhru, Hemský dal vítězný gól

New York - Český brankář Ondřej Pavelec navázal na minulé utkání, v němž vychytal první čisté konto sezony, a v nedělním zápase NHL podpořil osmadvaceti zásahy vítězství Atlanty 2:1 v prodloužení nad New Yorkem Islanders. Třiadvacetiletý kladenský odchovanec nestačil pouze na střelu Michaela Grabnera, jemuž u vstřelené branky asistoval Radek Martínek, a stal se druhou hvězdou zápasu.

Pavelec, který v úvodním zápase sezony zkolaboval a utrpěl otřes mozku, čekal na první letošní výhru do 11. listopadu. Nyní už má na kontě tři a v posledních třech zápasech zneškodnil 89 z 92 střel. "Cítím se v brance dobře a pohodlně. Výhry jsou ale týmová práce. Chlapi přede mnou hráli výborně," pochválil své spoluhráče český gólman, který se díky spolehlivým výkonům dostal i do popředí NHL v individuálních statistikách: je jedním ze čtyř brankářů v soutěži, který má průměr inkasovaných branek pod dvě celé (1,94), a je třetím v procentuální úspěšnosti zásahů (93,9).

"Chytá výborně. Dnes nás několikrát podržel, museli jsme ten zápas pro něho vyhrát," podotkl Dustin Byfuglien, který ve druhé minutě nastavení rozhodl o druhém bodu pro Atlantu. Prodloužil tím i trápení Islanders, kteří prohráli potřinácté v řadě.

Český útočník Aleš Hemský se gólem a asistencí podílel na výhře Edmontonu 4:2 v Anaheimu. Pardubický technik nejdříve připravil pro Sama Gagnera úvodní branku zápasu a poté, kdy Oilers ztratili dvoubrankové vedení, se prohnal v útočném pásmu okolo obránce Toniho Lydmana a střelou nad vyrážečku Jonase Hillera dal vítězný gól utkání.

Podobný průběh měl i zápas ve Vancouveru, kde Phoenix ve druhé třetině přišel o dvoubrankový náskok, ale v poslední třetině zařídil druhým gólem v zápase Taylor Pyatt výhru Coyotes 3:2. "Vždy se chcete v zápase proti bývalému týmu předvést. Měl jsem proti nim motivaci navíc," přiznal Pyatt, který se předloni po třech sezonách s Canucks nedohodl s vedením klubu na podmínkách nové smlouvy.

Co se nepovedlo hokejistům Anaheimu a Vancouveru, zvládli hráči Detroitu. V poslední třetině dotáhli v souboji s Calgary i se štěstím dvoubrankovou ztrátu, když Henrik Zetterberg druhým gólem v utkání vynutil v čase 59:56 pro tým prodloužení. V něm pak rozhodl o výhře Red Wings v poměru 5:4 další švédský hokejista Nicklas Lidström.

Detroit - Calgary
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články