Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hejduk dvěma góly přispěl k výhře Colorada

Dallas - Český hokejový útočník Milan Hejduk přispěl v NHL dvěma góly k výhře Colorada na ledě Dallasu 4:3 po samostatných nájezdech. Hejduk se prosadil v přesilových hrách na začátku první a druhé třetiny a jeho tým vedl po 26 minutách už 3:0. Domácí se však zvedli a v druhé polovině zápasu dokázali tříbrankové manko smazat. V penaltovém rozstřelu však byli úspěšnější hosté. Hejduk, který byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání, sice svůj nájezd neproměnil, zastoupili ho ale dva spoluhráči Chris Stewart a Kevin Porter, který v páté sérii přece jenom rozhodl o vítězství Avalanche.

"Jsem spokojený s tím, jak do toho dnes hráči dali srdce a ukázali velkou vůli poprat se o výsledek," prohlásil po utkání trenér Dallasu Marc Crawford, jehož svěřenci o den dříve dotáhli dvoubrankovou ztrátu v utkání proti San Jose a nakonec vyhráli v prodloužení. "Dnes se nám zvítězit nepovedlo, ale bod z takového utkání je pro nás cenný. Příště už by ale bylo dobré, abychom se do takových situací nedostávali," dodal Crawford.

Bruce Boudreau:

"Máme za sebou nejhorší týden v sezoně, ale pořád jsme z posledních dvanácti zápasů prohráli jen dva v základní hrací době. Dnes jsme získali bod, to není špatné. Tvrdě jsme bojovali, a že jsme nevyhráli, to se občas stává."

Atraktivní přestřelku přinesl souboj dvou nejlepších týmů Východní konference mezi Washingtonem a Philadelphií. Hostující Flyers vedli v polovině třetí třetiny 3:1, pak však dvakrát v rozmezí 28 sekund inkasovali v oslabení a začínalo se od znovu. Vzápětí se Letci znovu dostali do vedení, svěřenci Bruce Boudreaua ovšem v poslední minutě využili další přesilovku umocněnou o hru bez brankáře a vynutili si prodloužení. Nakonec se ale radovali Flyers, kteří zvítězili 5:4 po samostatných nájezdech. Jediným úspěšným střelcem v penaltách byl Daniel Briere.

Specialisty na samostatné nájezdy se začínají stávat hokejisté Nashvillu, kteří v penaltách dotáhli do vítězného konce už třetí z posledních pěti zápasů. V sobotu porazili 2:1 Carolinu a rozhodující nájezd proměnil Martin Erat. Český útočník uzavíral třetí sérii a nevymýšlel nic zvláštního. Rozjel se na brankáře Cama Warda, oklamal ho pohybem ramen a poté zavěsil střelou zápěstím. "Ještě než jsem šel na led, už jsem věděl, co udělám. Ward šel s vyrážečkou hodně k ledu, bylo jasné, že to musím zkusit na forhend," prohlásil Erat.

Matt Moulson, útočník Islanders:

"Musíme začít hrát s mnohem větším zaujetím, zdravě se naštvat a konečně vyhrát. Jestli budeme hrát tak jako dnes, možná do konce sezony už nevyhrajeme jediný zápas. Takhle to dál opravdu nejde."

Nechvalný klubový rekord vyrovnali v sobotu New York Islanders, kteří podlehli Floridě 1:4 a připsali si dvanáctou porážku v řadě. Stejnou černou šňůru zaznamenali Islanders naposledy při své premiérové sezoně v NHL v roce 1972. Domácí přitom vedli po první třetině 1:0. V druhém dějství však Panteři během osmi minut nastříleli čtyři góly a bylo rozhodnuto. Brankář Tomáš Vokoun zneškodnil 39 střel a byl vyhlášen druhou hvězdou večera za střelcem dvou branek Mikem Santorellim.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články