Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Extraliga pod otevřeným nebem? Možná už v lednu

Praha - Extraliga by mohla zažít to samé, co zámořská NHL. Podle informací deníku Sport se totiž připravuje zápas pod otevřeným nebem. Duel mezi Pardubicemi a Kometou Brno, jenž je naplánován už na leden příštího roku, by mohlo navštívit až 25 tisíc fanoušků. Projekt extraligového utkání by se měl pod názvem Open Air odehrát na pardubickém plochodrážním stadionu.

"Pracujeme na tom, aby se naše záměry staly skutečností. Ale ještě je předčasné mluvit o hotové věci. Ve výběru je několik soupeřů, tedy i více možností data konání. Nejzazší termín konání je leden," řekl generální manažer Pardubic Zbyněk Kusý.

Podobný projekt už tu přitom jednou visel ve vzduchu. Koncem minulého roku se totiž objevily informace, podle nichž se měl zápas mezi Phoenixem a Bostonem odehrát pod otevřeným nebem v pražském Edenu. Od úmyslu však nakonec sešlo a dva zahajovací duely nového ročníku NHL se odehrály ve vysočanské O2 areně.

"V roce 2008 se hrál v Buffalu, přišlo 75 tisíc lidí. Hrálo se za nestandardních podmínek, sněžilo a hráči na střídačkách byli zasypaní sněhem," vysvětloval tehdy Miroslav Černošek ze společnosti Česká sportovní, co jej na projektu, jenž jeho firma chystala, nejvíce upoutalo.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články