Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Hokejové kluby projednají neplatné registrace na valné hromadě

Praha - O kauze neplatných svazových registrací pětice extraligových hokejistů Plzně, Mladé Boleslavi a Kladna budou příští týden v úterý jednat zástupci klubů na mimořádné valné hromadě Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH). Stále však platí, že o hrozících kontumacích bude rozhodovat ředitel soutěže Stanislav Šulc, který to má podle herního a soutěžního řádu extraligy v kompetenci. Svolat mimořádnou valnou hromadu APK LH se dnes rozhodlo představenstvo asociace, které jednalo v Praze. Vedle Šulce se zde sešli Ladislav Blažek ze Slavie, Miroslav Michalovský ze Zlína, třinecký Marek Chmiel, prezident APK LH Ctibor Jech a prezident hokejového svazu Tomáš Král.

První dílčí úspěch v ostře sledovaném sporu tak slaví zástupci Plzně a Mladé Boleslavi, kteří se nechtějí s vážně hrozícími odečty bodů smířit. "V rámci diskuze jsme se seznámili s několika právními pohledy na celou situaci," řekl Šulc na setkání s novináři.

Zopakoval však, že jeho názor je stále stejný - kontumovat zápasy všech tří týmů, ve kterých nastoupili nezaregistrovaní Tomáš Divíšek, Jiří Marušák, Jindřich Kotrla, Tomáš Frolo a Petr Přikryl. Šulc prohlásil, že právní názory zástupce Českého svazu ledního hokeje, APK LH, nezávislé kanceláře a Krále, jenž je vystudovaným právníkem, se neliší.

Je nám líto, video expirovalo.
Kontumace v extralize?

"V podstatě šlo o to, že jsme si osvětlili pohled, i já, abychom se na to koukali jako sportovní funkcionáři," řekl Šulc.

Je velmi pravděpodobné, že až do té doby rozhodnutí o případných kontumacích nepadne. Plzeň i Mladá Boleslav totiž požádaly o ochrannou desetidenní lhůtu, ve které chtějí předložit své podpůrné argumenty. A ta skončí v pondělí 15. listopadu. "Do té doby se vyvaruji jakéhokoliv sdělení," podotkl Šulc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články