Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hadamczik v nominaci na Karjalu udělal tři změny

Praha - Tři změny v nominaci na turnaj Karjala v Českých Budějovicích a Helsinkách musel udělat trenér českých hokejistů Alois Hadamczik. První reprezentační akci v sezoně vynechají kvůli zraněním obránci Michal Barinka z Vítkovic, Vladimír Sičák z Kärpätu Oulu a útočník Zbyněk Irgl z Atlantu Mytišči. Nahradili je zadáci Filip Novák z Dynama Moskva, Petr Gřegořek z Karlových Varů a nováček Lukáš Klimek z Vítkovic. Ten nahradil až také dodatečně povolaného forvarda Petra Kumstáta z Karlových Varů, jemuž rovněž nedovolí reprezentovat zdravotní potíže, informoval tiskový mluvčí reprezentačního týmu Jan Černý.

Letošní mistr světa z Kolína nad Rýnem Barinka má natažené vazy v koleně. Sičáka nepustil klub, poté co se nedávno vrátil do hry po zranění nohy i kyčle. Irgl si v pátečním utkání KHL s Kazaní pochroumal rameno.

Další šampion z Německa Filip Novák měl být také původně mezi hráči, kteří turnaj vynechají pro zranění, ale problémy s loktem mu nakonec ve startu nezabrání. Gřegořek, jenž také nechyběl v úspěšném kádru na květnovém mistrovství světa, i Klimek figurovali na seznamu náhradníků. Klimek bude vedle Kamila Krepse druhým nováčkem v kádru. Nově je tak v kádru 15 hokejistů, kteří ještě pod trenérem Vladimírem Růžičkou získali v Německu zlato.

Hadamczik bere změny v nominaci jako realitu. "Nedá se nic dělat, se zraněními je třeba počítat. Jsem si jistý, že nově pozvaní hráči nahradí ty předchozí. Mám radost, že se umoudřilo zranění Filipa Nováka, toho jsme chtěli rovnou," řekl staronový reprezentační kouč deníku Sport.


Český tým se sejde dnes v 16:30 v pražské Tesla Aréně a od úterka už bude trénovat v Českých Budějovicích, kde ve čtvrtek od 18:10 vstoupí do turnaje zápasem proti Švédsku. Po pátečním přesunu do Helsinek čeká Hadamczikův výběr v sobotu od 15:30 duel s Finskem a v neděli od 11:00 utkání s Ruskem. Přímé přenosy nabídne ČT4 i web SportŽivě.cz.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články