Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Hemský pomohl Edmontonu k výhře dvěma asistencemi

New York - Aleš Hemský figuroval v nedělním utkání NHL jako asistent u obou branek hokejistů Edmontonu, kteří zvítězili v Chicagu 2:1. Z přihrávek českého útočníka těžili spoluhráči Kurtis Foster a Sam Gagner, kteří slepenými góly v rozmezí čtrnácti sekund v 48. minutě obrátili vývoj zápasu. Oilers uspěli na ledě obhájce Stanleyova poháru už podruhé, byť šlo teprve o jejich čtvrtou výhru v sezoně.

Nálada v táboře hráčů Chicaga byla značně skleslá. V domácím prostředí prohráli potřetí za sebou a celkově pošesté z deseti utkání. "Prohrát s nimi doma dvakrát během posledních dvou týdnů pro nás není dobrá vizitka. To je nepřípustné. Jsme na sebe naštvaní," řekl obránce Brian Campbell.

Český brankář Michal Neuvirth, který si v tomto ročníku připsal už 13 startů, vypadal podle trenéra Washingtonu Bruce Boudreaua v posledním utkání unaveně, proto dostal v duelu s Philadelphií přednost Braden Holtby. A jedenadvacetiletý nováček, jenž chytal od úvodní minuty první zápas v NHL, zaznamenal 23 úspěšných zásahů a dovedl Capitals k výhře 3:2 v prodloužení. Washington, v minulém ročníku vítěz základní části, přerušil Philadelphii sérii šesti výher a dostal se před ni do čela Východní konference.

Překvapivými lídry ročníku jsou hráči St. Louis, kteří vítězstvím 2:0 na ledě New Yorku Rangers prodloužili sérii výher na sedm zápasů. Oba góly Blues zaznamenal Alexander Steen a čisté konto si připsal po 27 úspěšných zákrocích Ty Conklin, náhradník slovenského gólmana Jaroslava Haláka.

Hokejisté Nashvillu smazali v Anaheimu čtyřikrát jednogólový náskok domácích, ale na odpověď na soupeřovu pátou trefu už neměli dostatek času. Obránce Ducks Paul Mara totiž definitivně strhl vedení na stranu Anaheimu v samém závěru, když vítěznou branku vsítil v čase 59:58 a zasloužil se o výhru 5:4. "Když jsem se díval na časomíru, scházelo do konce třetiny osm nebo devět sekund. Puk měl na hokejce Bobby (Ryan), tak jsem si sjel k brance. Najednou se kotouč odrazil ke mně a dával jsem to do prázdné. Byl jsem jen ve správný čas na správném místě," uvedl Mara.

Washington - Philadelphia
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články