Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Hejdukovy dvě asistence Coloradu na výhru nestačily

New York - Hokejový útočník Milan Hejduk potvrdil v úterním utkání NHL pozici nejproduktivnějšího českého hráče v soutěži. Své statistiky rozšířil o další dvě asistence, kterými pomohl Coloradu k zisku alespoň jednoho bodu za prohru 3:4 v prodloužení ve Vancouveru. Hejduk v této sezoně, která může být kvůli jeho vleklým zdravotním potížím poslední, nasbíral už devět bodů za čtyři branky a pět přihrávek.

Obě asistence českého útočníka, který byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu, byly perfektní. V prvním případě dobře načasovanou přihrávkou vyslal Davida Jonese do samostatného úniku, ve druhé akci našel při závěrečné hře bez brankáře křížným pasem Matta Ducheneho, který pro tým vynutil prodloužení. V něm pak rozhodl o druhém bodu pro Canucks už po 28 sekundách hry kuriózním způsobem Mason Raymond.

Tomáše Vokouna v brance Floridy v minulém utkání vystřídal po čtyřech inkasovaných gólech Scott Clemmensen, který dostal v následujícím zápase v Torontu letos poprvé možnost chytat od úvodní minuty. Vokounův náhradník kryl 24 střel, ale porážce 1:3 nezabránil. Výsledek výrazně ovlivnil i chybný verdikt rozhodčích, kteří za nerozhodného stavu 1:1 neodpískali Coltonu Orrovi faul na brankáře Clemmensena a střelou do odkryté branky zaznamenalo Toronto vítěznou trefu. Radek Dvořák odehrál za Panthers 567. utkání, což ho v klubové historii řadí společně s Ollim Jokinenem na druhé místo. Na vedoucího Róberta Švehlu ztrácí český útočník pouhých sedm zápasů.

Alexej Kovaljov zpříjemnil krajanovi Sergeji Gončarovi tisící utkání v NHL. Ruský útočník vstřelil své první dva góly v sezoně, na další přihrál a díky jeho příspěvku Ottawa porazila Phoenix 5:2. Gončar, který je mezi aktuálně hrajícími obránci druhým nejproduktivnějším, si připsal jednu asistenci. "Hokej není o bodech, ale většinou o výhře. My jsme poslední utkání nehráli dobře, proto jsem rád, že jsme dnes uspěli. V šatně je teď skvělá nálada a to je důležitější než body," konstatoval ruský zadák, který má na svém kontě 688 kanadských bodů, z toho 202 gólů.

Hůře než Phoenix si v tabulce Západní konferenci vedou jenom hokejisté Edmontonu, s nimiž to vypadalo bledě téměř dvě třetiny i v Calgary. Oilers poté zabrali a s přispěním jedné asistence Aleše Hemského smazali tříbrankové manko. O druhý bod usiloval Edmonton v penaltovém rozstřelu, v něm ale ztroskotali všichni tři exekutoři včetně Hemského na brankáři Miikku Kiprusoffovi. Vedle finského brankáře se o výhru 5:4 zasloužil i Alex Tanguay, který střelou pod horní tyčku rozhodl nájezdy.

Jeho krajan Teemu Selänne stoupá historickou tabulkou střelců. Anaheimu pomohl brankou k výhře 5:2 v Dallasu a se 611 zásahy se osamostatnil na 15. pozici. Před ním je Joe Sacco, který má na kontě o 14 tref více.

Calgary - Edmonton
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články