Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Tlačil skončil v Mladé Boleslavi, Holaň u hokejistů Sparty

Praha - Vedení hokejistů Mladé Boleslavi po prohře s pražskou Spartou 0:2 v předehrávce 33. kola extraligy odvolalo trenéra Jana Tlačila. V klubu končí také asistent Leo Gudas. O novém kouči chce vedení rozhodnout do čtvrtka. Tlačil se stal prvním propuštěným trenérem v tomto extraligovém ročníku, ale hned vzápětí jej následoval i kouč Sparty Miloš Holaň, o kterého nyní stojí podle zákulisních informací právě Mladá Boleslav.

Jednapadesátiletý trenér převzal mužstvo v polovině února po Vladimíru Čermákovi. Ve zbytku uplynulé sezony ho vedl s asistentem Jiřím Šejbou, s nímž pro Mladou Boleslav zachránili extraligu v baráži s Chomutovem. Do nového ročníku Středočeši sice slibně odstartovali, ale nyní jim patří 12. příčka v tabulce a již přes 210 minut čekají na vstřelený gól ze hry.

Mladá Boleslav neskórovala v předchozích zápasech s Kladnem (0:2), v Brně (0:1) a dnes se Spartou (0:2). "Po těch posledních zápasech se vedení klubu rozhodlo ukončit spolupráci s trenéry Tlačilem a Gudasem. Situaci budeme dále řešit a myslím si, že během čtvrtka budeme vědět, co a jak bude dál," řekl generální manažer klubu Cyril Suk. 

O možnosti Tlačilova odvolání se již delší dobu spekulovalo. "Myslím, že ta situace ke dnešnímu zápasu dozrála, rozhodnutí padlo a je třeba se nyní koukat dopředu," uvedl sportovní manažer Milan Hnilička. "Nechávali jsme trenéry až dodnes v klidu pracovat, žádná ultimáta nebyla," doplnil. Za posledních devět zápasů získalo mužstvo jen šest bodů. "Celé vedení cítilo, že je potřeba nějaký impulz a nechtěli jsme dopadnout tak, že by se ta krize ještě prohlubovala," prohlásil Hnilička.

V Mladé Boleslavi doufají, že nový trenér převezme mužstvo již před pátečním duelem v Třinci. "Máme samozřejmě více variant. Nevíme, zda to vyřešíme již do čtvrtka, ale budeme se samozřejmě snažit mít jasno co nejrychleji," řekl Hnilička. "Stát se může cokoliv, ale ideální situace by byla, kdybychom byli již zítra domluveni a nový trenér si převzal tým ve čtvrtek," dodal.

Holaně s Volkem střídá Hořava a Rulík

Trenérskou dvojici Miloš Holaň - David Volek nahradí ve Spartě Miloslav Hořava a Radim Rulík, kteří povedou třinácté mužstvo extraligové tabulky poprvé už na středečním tréninku.

Holaň s Volkem vedli Spartu necelý rok, od 28. října loňského roku. V minulé sezoně došli s ambiciózním týmem do čtvrtfinále play-off, kde Sparta nestačila na Vítkovice a prohrála 3:4 na zápasy. V novém ročníku Pražané předváděli navzdory nabitému kádru velmi nepřesvědčivou hru a nasbírali pouhých 19 bodů ze 16 odehraných zápasů.

Devětačtyřicetiletý Hořava působil v minulosti ve Znojmě, v Karlových Varech, Mladé Boleslavi a Ústí nad Labem. Trénoval také reprezentaci do 20 let, kde mu Rulík pomáhal jako asistent. Naposledy vedl švédský klub MODO Hockey. Rulík, jenž vedl v minulé sezoně prvoligový Chomutov, má za sebou extraligová angažmá v Karlových Varech a v Plzni. Býval asistentem Ivana Hlinky v Omsku či Jaroslava Holíka u reprezentační dvacítky, kterou vedl i jako hlavní trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články