Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hokejové ohlasy: Kladno změnilo obranu a poprvé v sezóně neinkasovalo

Praha - Proměna kladenské defenzívy přinesla v utkání na ledě Mladé Boleslavi pro svěřence trenéra Otakara Vejvody ovoce a poprvé v sezoně poslední tým tabulky v zápase neinkasoval. Pod první body z venku se podepsal při výsledku 2:0 čtyřiceti úspěšnými zákroky gólman Martin Falter. Kladno udeřilo dvakrát v Mladé Boleslavi těsně po polovině úvodního dějství a po trefách Antonína Melky a Jakuba Valského hlídalo náskok.

"Oni už jen nastřelovali, snažili se do nás tlačit a my jsme to zavřeli. Po nás nikdo nemůže chtít, abychom v naší situaci hráli pěkný hokej. Snažili uhlídat dvougólový náskok a to se nám povedlo," uvedl gólman, který v uplynulých pěti letech působil na Slovensku v Košicích, Liptovském Mikuláši a Skalici, odkud ještě zamířil do KHL do Nižného Novgorodu.

Úterní duel v Litvínově, kde Vagnerplast po hrubých chybách v obraně ztratil zápas už v úvodních 69 vteřinách, vedl k velkým změnám v defenzívě. Tu vyztužili na střídavý start z prvoligového Ústí nad Labem Jiří Zeman a Lukáš Poživil, jen na lavičce naopak zůstali Vladimír Kameš s Janem Piskáčkem, Jiří Drtina na soupisce chyběl úplně.

Je nám líto, video expirovalo.
HC Energie Karlovy Vary - HC Plzeň 1929

Martin Falter:

"Je to určitě super. My potřebujeme vítězství, ne nuly, ale určitě to potěší, že se takhle podařilo. Doufám, že nás to zvedne z hlediska výkonu mužstva, protože ten byl moc zodpovědný a odrazilo se to na výsledku."

Falter v závěru čelil většímu náporu Mladoboleslavských, ale svou druhou nulu v kariéře v české extralize udržel. Naposledy se mu to povedlo před téměř sedmi lety v prosinci 2003 v dresu Vítkovic proti Litvínovu. "Tlak soupeře je pro brankáře vždycky těžký, ale když vidí, že jeho mužstvo šlape, tak se nechytá špatně," usmíval se Falter.

Brněnský útočník Dlouhý své čekání na první gól ukončil v Třinci

První střelecký zápis Radka Dlouhého v sezoně hned brněnským hokejistům vynesl tříbodový zisk. Kometa i bez šesti marodů vyhrála na ledě vedoucího Třince 3:0 a Oceláře tak sesadila z extraligového trůnu. Dlouhý na první kanadské body v sezoně čekal do 14. kola. V Třinci se mu však povedl hned dvojitý zápis do střelecké listiny.

Rozhodující první branka jde na jeho účet. Dlouhý ji v oslabení vybojoval na třineckém obránci Hrabalovi, kterému vypíchl puk na modré čáře. "Šel jsem náhodně napadat a chtěl si ho natlačit na stranu. Bouchl jsem mu do puku, Veselka (Veselý) chtěl vystřelit, ale od hráče se to odrazilo ke mně a já jsem to dorazil," popsal Dlouhý vítězný gól.

Radek Dlouhý:

"Velké štěstí byl ten první náhodný gól. Od té doby jsme si začali více věřit. Ale ještě štěstí, že dnes byl v bránce Jirka Trvaj. Předváděl vynikající zákroky. Myslím, že nás hodně podržel."

Podle Dlouhého bylo důležité, že Brňané odolali domácím přesilovým hrám. "Kluci, co chodili na oslabení, udělali velký kus práce. Třinec měl hromadu příležitostí v první třetině, ale nespadlo jim tam nic a pak už byl nervóznější," dodal Dlouhý.

Duba: Nevypadalo to dobře, ale zvládli jsme to

Hokejisté Zlína vydřeli ve třetím domácím zápase za sebou výhru nad Libercem v prodloužení. Zásluhu na tom měl i brankář Tomáš Duba, který po svém příchodu do kádru Beranů odchytal všechny zápasy. V pátek si sice připsal "jen" 21 zákroků, ale na výhře Zlína 4:3 měl svou zásluhu.

Zlínu se nevydařil začátek zápasu. Bílí Tygři, kteří v předešlé sezoně vyhráli oba duely na stadionu Luďka Čajky, vedli už v 6. minutě 2:0. "Nevypadalo to s námi dobře, ale spoluhráči zabojovali a výborně zápas otočili," řekl Duba po zápase.

Tomáš Duba o špatném vstupu do utkání:

"Před zápasem jsem se přitom cítil výborně. První obdržený gól mě nahlodal a druhý byl taky nepříjemný. Říkal jsem si ale, že budu bojovat dokud to půjde. Čekal jsem, jak se zápas vyvine. Nakonec jsme vyhráli a jsem rád, že jsem v brance zůstal."

Svěřenci trenéra Zdeňka Venery se v minulosti prezentovali zejména doma výbornou obranou, v této sezoně se jim ale tolik nedaří. Zlínská obrana nepůsobí zrovna neprostupně. "Myslím si, že hráči hrají dobře směrem dozadu. Spíš tam občas máme malé okénka, kdy zaváháme a přijdeme o puk. Určitě se to ale ještě bude zlepšovat," věří Duba.

Třinec - Brno
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články