Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Hokejové ohlasy: Ručinský se doma v Litvínově uvedl dvěma body

Litvínov - Nadmíru úspěšný návrat do klubu, kde začal svou profesionální kariéru, prožil ve 13. extraligovém kole devětatřicetiletý útočník Martin Ručinský. Nejenže přispěl k výhře nad Kladnem 4:1 dvěma body za gól a asistenci, ale dočkal se i vřelého přijetí od litvínovského publika. To si proti sobě popudil před více než dvěma lety, kdy se z NHL nevrátil do Litvínova, ale začal hrát za Spartu.

Domácí "kotel" dokonce po čtvrté brance svého týmu začal skandovat Ručinského jméno. "Zaregistroval jsem to. Já se jim nedivím, že na mě pískali, ale to přijetí tady pro mě bylo hodně lichotivé. Nečekal jsem, že by to usmíření mohlo být takhle rychlé," připustil Ručinský. Sám prý přitom dopředu očekával, že ho zřejmě nečeká nic vlídného a hezkého. "Ale žádný pískot nebyl a já jsem strašně příjemně překvapený. Lidé naopak fandili a bylo příjemné to slyšet. Strašně mi pomohli, byli perfektní," ocenil Ručinský přístup fanoušků.

Martin Ručinský o svém návratu:

"Návrat to byl úspěšný hlavně v tom smyslu, že jsme vyhráli 4:1. Kluci říkali už před zápasem, že s Kladnem měli problémy v minulé sezoně, tak jsem rád, že se mi hned první zápas tady povedl a že jsme vyhráli. Spadl mi tam i gól, můžu být maximálně spokojený."

Je nám líto, video expirovalo.
Buly - hokej živě

Týden netrénoval na ledě, měl proto z prvního startu ve staronovém působišti, kde hrál naposledy při stávce v NHL v sezoně 2004/05, obavy. "Jen jsem párkrát jezdil na kole, ale když nemá člověk led, tak to není úplně ono. Ten týden je strašně moc znát. Zranil se nám ale hráč (Jaroslav Kracík), takže nebyla jiná možnost. 'Alby' (trenér Robert Reichel) trval na tom, abych hrál," přiblížil Ručinský. "Domluvili jsme se tedy, že když nebudu moct, tak řeknu a vysadí mě. Ke konci mi trochu docházely síly, ale až trošku potrénuji, tak to zase bude dobré," věří Ručinský.

Sparťan Pöpperle: V naší situaci bereme i dva body

Sparta už téměř měsíc čeká na zápas s plným bodovým ziskem. Pražané porazili ve 4. kole v derby Slavii, od té doby ale všechny zápasy venku prohráli a doma získali třikrát za sebou jen dva body za výhru v prodloužení nebo jako dnes po nájezdech nad Karlovými Vary. Na výhře měl velkou zásluhu brankář Tomáš Pöpperle, který si připsal 42 úspěšných zákroků a zlikvidoval dvě ze tří penalt soupeře.

"Nebylo to úplně optimální, ale jsme v situaci, že dva body s Karlovými Vary bereme. Musíme se od toho už začít pomalu odrážet," řekl Pöpperle novinářům po zápase. Dobře si ale uvědomuje, že Sparta by potřebovala doma vyhrávat v normální hrací době. "Jeden bod stále ztrácíme, ale vždy jsme rádi, že to alespoň urveme za dva. Situace, ve které jsme, není jednoduchá," podotkl šestadvacetiletý gólman.

Tomáš Pöpperle o situaci ve Spartě:

"Je to těžké. Jsme pod nějakou dekou a každý hloupý gól nás sráží dolů. Musíme se z toho dostat. Snažím se týmu pomáhat, abychom se odrazili, udělali nějakou sérii vítězství a dostali se do lepších pozic. Snažíme se to ale brát tak, že je to jen hokej. Musíme se z toho dostat. Chvílemi je to fakt tragické."

Pöpperle byl hlavní hvězdou Sparty i přesto, že není stoprocentně zdravotně fit a nebylo jisté, zda vůbec nastoupí. V pondělí ani v úterý dokonce netrénoval. "Hraju s injekcemi. Domluvili jsme se, že to zkusím na rozbruslení před zápasem a uvidím, jak to bude vypadat. Necítil jsem se špatně, tak jsem nastoupil. Chci týmu pomoct, nechci ho v tom nechat," řekl Pöpperle, který má nastřelený kotník.

Brno doplatilo se Slavií na nepozornost po vstřelení branky

Na dvacetivteřinovou ztrátu koncentrace po vstřelení vedoucí branky doplatili hokejisté Komety Brno v bojovném duelu s pražskou Slavií ztrátou dvou bodů po prohře 1:2 po samostatných nájezdech. Po brance Jakuba Svobody se nechali domácí hokejisté unést diváckou vlnou nadšení a než se probrali, Slavia po střele Petra Kuboše srovnala skóre.

"To by se nám stávat nemělo. Špatně se odrazil puk, zůstal jsem stát. Soupeř nás v tom okamžiku přehrál. Tři slavisté jeli na jednoho našeho obránce," přiznal po utkání útočník Komety Radek Dlouhý, pro kterého jsou duely se Slavií vždy prestižní. Právě ve Slavii hokejově vyrůstal. A také dnes měl Dlouhý velkou touhu získat všechny tři body. "Asi jsem ale byl přemotivovaný a nedařilo se mi podle představ," hledal Dlouhý vysvětlení nespokojenosti se svým výkonem.

Radek Dlouhý:

"Věděli jsme, že nás čeká se Slavií hodně urputný boj. Po vyrovnání jsme se už snažili držet výsledek se snahou dotáhnout zápas do prodloužení. Nájezdy už byly vabank, ale jsme rádi za bod. I když jsme toužili po tříbodovém vítězství."

Kometě chybělo pět zraněných hráčů základní sestavy. Na absence se ale Dlouhý nechtěl vymlouvat. "Takový je hokej. Ale máme další hokejisty, kteří mohou hrát. Jen se musí porvat o místo v sestavě. Zranění jsou v hokeji běžná. Proto nemůžeme hledat příčinu nezdaru v tom, že nám chyběli klíčoví hráči," tvrdí Dlouhý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články