Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Vítkovice porazily trápící se Spartu a jsou v čele extraligy

Ostrava - Hokejisté Vítkovic porazili ve 12. kole extraligy trápící se Spartu 5:2 a dostali se tak do čela nejvyšší soutěže. Domácí dali tři góly v přesilových hrách. Pražané jsou i nadále předposlední, tři body získali naposledy ve čtvrtém kole. Venku prohráli všech sedm zápasů. K vítězství domácích dopomohl prvním gólem v sezoně i kapitán Jiří Burger. Sestřih utkání a ohlasy najdete zde.

Hráči Liberce porazili Litvínov 3:2 v prodloužení. Vyrovnaný duel, ve kterém si Tygři v první třetině vypracovali dvoubrankový náskok, rozhodl v 65. minutě obránce Lukáš Derner. Litvínov i přes prohru získal první bod na kluzištích soupeřů v sezoně, který mu zajistila gólová střela Lukeše z 54. minuty. Sestřih utkání a ohlasy najdete zde.

Slávisté pokračují v této sezoně v nepřesvědčivých výkonech v domácím prostředí. Ve 12. kole podlehli Pražané Mladé Boleslavi 1:3, a ztratili tak čtvrtý z dosud šesti odehraných duelů před svými diváky. Hosté naopak ukončili čtyřzápasovou sérii porážek. Sestřih utkání a ohlasy najdete zde.

Karlovy Vary prohrály s Českými Budějovicemi 1:2 po samostatných nájezdech a připsaly si již třetí domácí nezdar v sezoně. Vyrovnaný zápas rozhodl v nájezdech kapitán Jihočechů Jiří Šimánek, jenž se prosadil dvakrát. Třetí zásah přidal Gulaš. Za domácí byli úspěšní pouze Pech a Melenovský. Sestřih utkání a ohlasy najdete zde.

Kladno porazilo Kometu Brno 4:1 a připsalo si druhou výhru v normální hrací době v sezoně. Předešlé tři body proti Plzni však získalo díky kontumaci. O první 'klasickou' výhru se zasloužil dvěma góly Jiří Kuchler. Kladno přitom do zápasu nastoupilo bez svého nejproduktivnějšího hráče, zraněného obránce Tomana. Sestřih utkání a ohlasy najdete zde.

Plzeň porazila Třinec 3:1, a sesadila tak Oceláře z prvního místa v tabulce. Na výhře Indiánů se podílel juniorský brankář Mazanec, který nastoupil poprvé v kariéře v extralize od začátku utkání. Sestřih utkání a ohlasy najdete zde.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články