Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Praha opět hostí NHL, Boston se střetne s Phoenixem

Praha - Podruhé v historii přivítá pražská O2 arena dnes a zítra zápasy slavné NHL a stejně jako při premiéře v roce 2008 mezi New Yorkem Rangers a Tampou Bay uvidí fanoušci v akci i čtyři české hokejisty. Dva z nich, Radim Vrbata a Petr Průcha, si vystoupení na domácí půdě zopakují a doufají, že pomohou v dresu Phoenixu proti Bostonu připravit lepší zážitek než před dvěma roky. Útočník Phoenixu Průcha tehdy působil v Rangers, Vrbata hájil barvy Tampy Bay. S nimi prožijí start NHL v Praze v dresu Coyotes Martin Hanzal a David Krejčí v týmu Bruins. On-line přenos dnešního zápasu sledujte od 18:00 na webu SportŽivě.cz.

Všichni se těší, ale očekávají spíše komornější atmosféru, která před dvěma
roky budila rozpaky. Tehdy byly během chvíle vyprodané vstupenky, letos jsou ještě stále k dispozici. Hráči si v generálkách vyzkoušeli atmosféru, kterou dokážou vytvořit fanoušci v Evropě, a byli spokojeni. Bruins nadchlo liberecké "bílé peklo" při úterní výhře 7:1, Coyotes si ve středu vychutnali povzbuzovaní lotyšských fanoušků na ledě Dinama Riga (3:1).

Předloni chyběla i lepší předzápasová show, která je v zámoří běžná. "Slyšel jsem, že pořadatelé chystají něco, aby to bylo lepší z pohledu diváků. Snad se jim to povede. My k tomu musíme taky trošku přispět dobrým hokejem," dodal Vrbata, který před dvěma roky musel strávit v dresu Tampy Bay s Rangers dvě těsné porážky 1:2.

Klubům v Evropě jde hned od začátku ve vyrovnané soutěži o důležité body a nedá se opět očekávat exhibice pro fanoušky. "Záleží ale na tom, jak se zápas vyvine. Může padnout gól v prvních pěti minutách, pak se hra třeba trošku otevře a může tam napadat pět, šest gólů s přehledem. Těžko předvídat, v jaké formě my i Boston jsme," řekl Průcha.

Oba trenéři se nezabývají tím, kde hrají, ale hlavně by rádi dobře vykročili do soutěže. "Chceme se vrátit domů se čtyřmi body. To nás zajímá. Phoenix byl v minulé sezoně hodně úspěšný a zůstal ve stejném složení, takže to bude hodně těžký soupeř," podotkl bostonský kouč Claude Julien.

"Hrát tady v Praze je unikátní, ale musíme se soustředit, protože je to ligový zápas. Hrajeme s kvalitně koučovaným a disciplinovaným týmem, který má výborné brankáře. My chceme být bojovné mužstvo, které chce hrát vždy o vítězství," řekl Dave Tippett z Phoenixu.

Petr Průcha a Radim Vrbata
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články