Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Jágr se pomalu rozjíždí. Rytíř z Kladna si připsal tři body proti Ústí

Hned třemi body se podílel Jaromír Jágr na výhře Kladna 6:4 v přípravném utkání proti Ústí nad Labem. Šestačtyřicetiletý útočník nejprve zaznamenal dvě asistence u branek Jakuba Strnada a v závěru zápasu sám upravil na průběžných 6:3. Hrající legenda nastoupila ke třetímu zápasu v řadě.

Jaromír Jágr
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

Jágr před 671 diváky po Strnadově přihrávce zamířil u levé tyče do odkryté branky. Byl to jeho první gól v dresu Kladna od 27. prosince 2012, kdy působil doma při výluce v NHL.

"Zápisné jsem platil před 31 lety, nic po mně nechtějte," citoval klub Jágrova slova v kabině po první trefě po návratu. Gól bude Jágrovi připomínat puk s datem 21. srpna a roky 1968 a 2018, protože skóroval v den 50. výročí okupace Československa vojsky Varšavské smlouvy. Tuto agresi Jágr připomínal svým číslem 68, které začal nosit v roce 1990 při příchodu do NHL v dresu Pittsburghu.

Jágr právě na ledě Ústí nad Labem před týdnem nastoupil v přípravě poprvé a při prohře 4:6 nebodoval. V pátek doma asistoval u jedné branky při porážce s kazašským celkem Saryarka Karaganda hrajícím ruskou Vyšší ligu 1:2.

Dnes hrál v útoku znovu s Petrem Vampolou a Strnadem, který se zaskvěl celkem čtyřmi body. "Jaromírova pětka se každým tréninkem a zápasem zlepšuje. Pozitivem dnešního utkání je, že jsme dali šest gólů a že jsme vyhráli. Bohužel jsme opět udělali hodně chyb do obrany. To jsme hráli s Karagandou lépe," řekl asistent trenéra Kladna David Čermák.

V dresu Rytířů se objevil také obránce Jiří Říha z Mladé Boleslavi, o kterého má Kladno zájem. "Víme, že Boleslav má hodně obránců. Nám se dnes Jiří velmi líbil. Pokud ta možnost, že by přišel, skutečně bude, byli bychom rádi, kdyby za nás hrál," dodal Čermák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články