Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Jágr nezapře kladenské srdce: Hlavní důvod, proč hraju, je zodpovědnost

Osud hokejového klubu, kde odstartoval veleúspěšnou dráhu profesionálního hráče, je největší motivací Jaromíra Jágra v pokračování v kariéře. V lednu se šestačtyřicetiletý útočník vrátil z NHL, aby Rytířům pomohl do extraligy, ale přetrvávající problémy s kolenem mu nedovolily se plnohodnotně zapojit. Teď se legendární forvard vrací do formy, v přípravě na ledě Ústí nad Labem sehrál první celý zápas po půl roce.

Jaromír Jágr v dresu Kladna
zdroj: ČTK autor: Hájek Ondřej

"Jestli bych si dokázal představit svůj život bez hokeje? Samozřejmě. Kdybych teď skončil, možná bych byl šťastnější. Ale mám určitou zodpovědnost ke klubu. K lidem, kteří to se mnou táhnou a věřili, že se do Kladna vrátím. A také k dětem, které tady máme," řekl Jágr.

Majitel Rytířů chce klubu, jenž se od sestupu v roce 2014 marně snaží vrátit do extraligy, pomoci ke světlejší budoucnosti. "Kdyby mi někdo slíbil nebo zaručil, že klub bude pokračovat a neskončí, i když hrát nebudu, tak nemám problém skončit." 

"I když hokej miluju, není to pro mě to nejdůležitější. Hlavní důvod, proč hraju, je zodpovědnost. Ti lidi, kteří zde pracují, mohli odejít někam jinam a zůstali jen z toho důvodu, že věřili, že se vrátím. Podrželi klub v těžkých podmínkách. Bylo by ode mě nefér, kdybych se na to teď vybodl já. Mám hokej rád, ale kdybych teď skončil, tak jsem v pohodě. Nechtěl bych však při svém konci stáhnout ostatní lidi se mnou," podotkl Jágr.

Autor 1921 bodů za 766 branek a 1155 asistencí z 1733 zápasů v NHL chce být do startu soutěžní sezony co nejlépe připravený. Kladno začne v sobotu 8. září na domácím ledě proti Frýdku-Místku.

Jágr si uvědomuje, že první liga nebude jednoduchá. "I naše druhá nejvyšší soutěž je kvalitní. Všichni hráči umí bruslit a jsou silní, dobře trénovaní. Jestli máš 30 let zkušeností nebo žádné, to nehraje roli. Nakonec stejně rozhoduje fyzická připravenost."

Sport
zdroj: ČT4

Přestože absolvoval celý zápas, ví, že ho čeká ještě hodně práce. "Je vydržet a vydržet. Kdybych jezdil trošku víc, tak bych pravděpodobně tolik nevydržel. Mám na čem pracovat. Bude to obrovská dřina se dostat do pohody. Pro mě i pro mužstvo," uvedl Jágr.

V minulé sezoně byl po návratu z Calgary domluvený na případnou výpomoc extraligovému Třinci. Jak to bude v nadcházejícím ročníku, zatím neví. "Všechno záleží na tom, jak se budu cítit. Bylo by zbytečné, kdybych šel hrát extraligu ve formě, jakou mám teď," doplnil.

"Já ze svých životních zkušeností vím, že když to člověk nevzdává a dá tomu maximum, může se to z minuty na minutu otočit. To je moje motivace. Všechno je o víře. Kdybych nevěřil, tak hrát nemusím. Až uvidím, že hráč zadarmo není moc platný, tak samozřejmě odstoupím," zakončil Jágr.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články