Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Souboj dvou legend? Kromě Jágra by mohl v Benátkách naskočit také Nedvěd

Sobotní zápas první hokejové ligy mezi Benátkami nad Jizerou a Kladnem se možná stane duelem návratů dvou legend. Rytíři by rádi nasadili Jaromíra Jágra, a pokud se tak stane, v dresu domácích se objeví Petr Nedvěd. Duel by se v takovém případě pravděpodobně kvůli zájmu fanoušků uskutečnil v Liberci.

Šestačtyřicetiletý Nedvěd, jenž ukončil kariéru před čtyřmi lety, je za Benátky připraven nastoupit. Velezkušený útočník se však v zápase představí jen v případě, že dres Rytířů oblékne jeho dlouholetý kamarád Jágr, který v pondělí oficiálně oznámil návrat z NHL do mateřského klubu, který současně vlastní.

"Určitě je snem všech fanoušků hokeje vidět tyto dva velikány znovu v akci na ledové ploše. My bychom jim toto přání rádi zprostředkovali," uvedl generální manažer Liberce Ctibor Jech. Benátky nad Jizerou jsou farmou Bílých Tygrů, a i proto se Severočeši rozhodli, že v případě Jágrova startu by se zápas 46. kola základní části měl odehrát na jejich extraligovém stadionu.

"Benátky požádaly náš klub, abychom souhlasili s přesunem zápasu do Liberce. My to budeme moci potvrdit až zítra a musí o tom rozhodnout sám Jaromír. Je to jeho rozhodnutí a my na něj s ním počkáme," řekl mluvčí Kladna Vít Heral.

Vzhledem k očekávanému zájmu diváků by se zápas přesunul do Home Credit Areny, kam se vejde 7500 fanoušků. Kapacita stadionu v Benátkách nad Jizerou je 1700 míst. Jágrův případný start pomůže výrazně vylepšit předposlednímu týmu tabulku návštěvnosti, která je nejnižší v soutěži. Po 44 kolech mají Benátky průměrnou návštěvu 279 diváků. Začátek sobotního zápasu je naplánován na 17:30.

Nedvěd společně s Jágrem působili v Pittsburghu i New York Rangers, za reprezentaci hráli i na olympijských hrách v Soči. "Tenhle nápad se zrodil v hlavě Petra Syrovátka (majitele Liberce). Když budu vědět, že Jarda stoprocentně nastoupí, tak do toho půjdu. Dávalo by to smysl," uvedl Nedvěd.

Dočasně obnovené kariéry by se Nedvěd dočkal den předtím, než bude v Liberci slavnostně vyvěšen jeho dres pod strop arény. Severočeši plánují ocenit výkony svého rodáka a někdejšího kapitána před nedělním extraligovým zápasem proti Spartě.

Zájem o Jágra je i v extralize

To Jágr v pondělí oznámil odchod z Calgary do Kladna, které vlastní. Pětačtyřicetiletá legenda chce Rytířům pomoct k návratu do nejvyšší soutěže. K tomu, aby mohl druhý nejproduktivnější hráč historie NHL za Kladno v případě postupu zasáhnout do baráže o extraligu, musí do té doby za Rytíře odehrát minimálně 15 zápasů.

K tomu potřebuje nastoupit nejpozději v sobotu 3. února, aby nemusel spoléhat na delší než čtyřzápasové série ve čtvrtfinále a semifinále play-off první ligy.

Podle asistenta kouče národního týmu Jaroslava Špačka mají vedle toho o Jágra zájem tři až čtyři extraligové kluby. "V tuto chvíli probíhají jednání," uvedl Špaček na dotaz ČT sport.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články