Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Budějovický Motor má v čele 1. ligy náskok už 8 bodů, Litoměřice zdolal 3:0

Praha - Hokejisté Českých Budějovic opět dokázali, že v letošní sezoně jsou v první lize jasnými jedničkami. V 36. kole zvítězili v Litoměřicích 3:0 a odskočili druhé Jihlavě na rozdíl už osmi bodů. Dukla měla volno. Dva body za ní je Kladno, které však doma ztratilo s Ústím nad Labem.

Slavící hokejisté Českých Budějovic
zdroj: hcmotor.cz autor: Pavel Kacerovský

V šesti dnešních utkáních se vítězové třikrát radovali i z toho, že neinkasovali. V jednom případě to byli Českobudějovičtí, jejichž gólman David Gába kryl všech 25 střel a potřetí v sezoně udržel nulu, což je pro něj nejvíc v kariéře. Vedle něj mohli Jihočeši děkovat domácímu obránci Jakubu Šulcovi, který jim pomohl k úvodním dvěma trefám svými vyloučeními.

S nulou zvítězila i čtvrtá Slavia. Formu mladého týmu odnesl Frýdek-Místek, jenž z Prahy odjel s debaklem 0:6, a sešívaní tak v Edenu odměnili fanoušky půltuctem branek podruhé za sebou. Už jim přitom chyběl lídr ofenzivy Antonín Dušek, jenž o vánoční pauze odešel do Karlových Varů.

Kladno se naopak doma trápilo. A Ústí potvrdilo, že na něj svým stylem platí. Svou senzační oběť ze čtvrtfinále jarního play-off dnes obralo o body podruhé v sezoně. Peter Jánský sice dvěma zásahy otočil skóre ve prospěch Rytířů, ale Roman Navarra necelých devět minut před koncem vyrovnal. Až v prodloužení získal Středočechům výhru po brejkové situaci obránce Jiří Drtina.

Litoměřice - České Budějovice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Branky: 29. Nouza, 56. Chovan, 59. Pajič. Rozhodčí: Zubzanda - Svobodová, Belko. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1680.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články