Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Kladenští prahnou po zkušenostech, přicházejí ostřílení Ptáček s Pletkou

Kladno - Hokejisté prvoligového Kladna získali dvě výrazné posily, které by klubu měly pomoci v boji o postup mezi elitu. Rytíře posílí obránce František Ptáček, jehož z kádru uvolnila extraligová Kometa Brno, a útočník Václav Pletka, který naposledy působil ve Slavii.

Je nám líto, video expirovalo.
Ptáček s Pletkou už trénují s Kladnem

Čtyřicetiletý Ptáček v extralize odehrál 1209 zápasů, což je nejvíce v historii. V Kometě přišel o místo poté, co brněnský klub angažoval Američana Dana Spanga a Petra Štindla. Nyní je jasné, že bude pokračovat v kariéře v dresu Kladna. "Nabídky nějaké byly – i extraligové. Ale nevedlo to k správnému cíli," podotkl Ptáček.

"Sháněli jsme obránce, který nám do obrany vnese zkušenosti a klid v rozehrávce. Kvůli chybám jsme někdy zbytečně ztráceli body. Jsme přesvědčeni, že František naši hru zvedne," uvedl sportovní manažer Rytířů David Čermák.

Kladenští věří, že zlepšit výkony pomůže i o čtyři roky mladší Pletka. Rodák z Mladé Boleslavi, jenž má ve sbírce také jeden domácí titul, hrál v minulé sezoně v Plzni a od ledna vypomáhal Slavii.

"Potýkáme se s problémy v produktivitě, Venca je zkušený střelec a spoléháme na to, že nám pomůže," řekl Čermák na adresu bývalého hráče Třince, Liberce, Karlových Varů, Českých Budějovic, Plzně a Slavie, který v extralize nastřílel 253 gólů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články