Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Mladá Boleslav porazila i počtvrté v sezoně Ústí

Praha - Hokejisté Mladé Boleslavi i počtvrté v sezoně porazili dalšího favorita první ligy Ústí nad Labem. Středočeši vyhráli v 46. kole souboj bývalých extraligových celků na ledě Lvů 4:3 po samostatných nájezdech a vedou tabulku s náskokem čtyř bodů před Olomoucí. Ústí je třetí.

Mladá Boleslav vedla v šlágru kola od 13. minuty po brance Ondřeje, druhý gól hostů přidal v druhém dějství rychlou střelou Nouza. Domácí poté v rozmezí tří minut díky střele Roda v oslabení a Ludvíka skóre srovnali.

V závěru druhé třetiny vrátil hostům vedení nekrytý Koudelka, ale v třetí části tvrdou střelou vyrovnal na 3:3 Pavlík a zajistil, že Ústí poprvé v sezoně ve vzájemných duelech s Boleslaví bodovalo. O výhře lídra rozhodli v nájezdech Nouza a brankář Will, jenž zlikvidoval všechny pokusy domácích střelců.

Druhá Olomouc si po sobotní porážce s Ústím spravila náladu v Hradci Králové, kde vyhrála jasně 6:2. Skvěle oslavil návrat do sestavy po třízápasové pauze kvůli zranění Pekr, jenž potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče Hanáků čtyřmi góly. Hradci patří první nepostupová příčka se ztrátou tří bodů na osmé Benátky nad Jizerou, které dnes rozstřílely 6:2 Most.

Nová trenérská dvojice Kadaně Jiří Doležal - Mikuláš Antonik oslavila proti Havlíčkovu Brodu první vítězství. Čtvrtý tým tabulky, od nějž minulý týden odešel do partnerského Chomutova kouč Jiří Čelanský, se ujal vedení už ve 36. sekundě díky Chloubovi. V 9. minutě zvýšil Stehlík střelou od modré a zdálo se, že se může opakovat vzájemné utkání z listopadu, kdy domácí vstřelili osm branek.

Brankostroj se však zadrhl a postupně se hrál hokej průměrné úrovně, až v 36. minutě Procházka přidal třetí gól. V závěrečné části hostující Musil snížil a krátce nato v 52. minutě Deveri upravil na konečných 4:1.

Pátá Třebíč v duelu s posledním Pískem začala plnit roli favorita hned od první třetiny, kterou vyhrála v pohodovém tempu 4:0. V druhé části pak domácí přidali další dva góly a Jihočeši byli zralí na ručník. Jenomže ti dohráli zápas se ctí, v závěrečné části se dočkali i čestné branky, přesto z ledu Horácké Slavie odjeli s vysokou porážkou 1:6.

Výsledky

Benátky nad Jizerou - Most 6:2 (3:1, 1:1, 2:0), Jihlava - Beroun 6:3 (1:1, 1:1, 4:1), Třebíč - Písek 6:1 (4:0, 2:0, 0:1), Ústí nad Labem - Mladá Boleslav 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 2:2, 1:0 - 0:0), Hradec Králové - Olomouc 2:6 (1:2, 1:1, 0:3), Kadaň - Havlíčkův Brod 4:1 (2:0, 1:0, 1:1), Šumperk - Litoměřice 3:5 (0:1, 0:4, 3:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články