Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hejnová po rychlém konci na HME: Škoda, že jsem nezvolila čtvrtku

Praha – Dlouho váhala Zuzana Hejnová, na jaké trati nastoupí na halovém mistrovství Evropy v Praze. Nakonec se bronzová medailistka z olympiády v Londýně na trati 400 metrů překážek, která se v hale neběhá, rozhodla pro závod na 800 metrů. A zvolila špatně. Hejnová skončila na HME už v rozběhu a po závodě litovala, že radši neběžela čtvrtku.

Zuzana Hejnová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Asi jsem doplatila na nezkušenost. Závod se rozběhl hrozně pomalu a já tohle neumím běhat. Kdyby se běželo od začátku tempově a rychle, tak bych to, myslím, uvisela. Takhle bohužel," řekla zklamaná Hejnová.

Zaběhla čas 2:05,34 a od druhé Anastasije Bazdjevové z Ruska ji dělilo 0,42 sekundy. "Nepovedlo se. Škoda, že jsem nezvolila čtvrtku, tam bych měla na postup třeba až do finále," doplnila osmadvacetiletá atletka.

Po zdravotních problémech, které měla v minulé sezoně, absolvovala v hale jen jednu osmistovku. "A ta se běžela plynule, rovnoměrně a svižně od začátku. Teď se ale běželo hrozně pomalu a já to nemám naběhané, takže jsem nenastoupila v pravou chvíli. To byla největší chyba," zhodnotila Hejnová závod.

Aby sama nastoupila, na to si netroufla. "Na to nejsem tak zkušená. Asi by to nedopadlo lépe," řekla realisticky. Nepřidal jí ani fakt, že první polovinu závodu běžela ve druhé dráze, měla tak trať delší. "Nechtěla jsem se cpát k mantinelu, aby mě nezavřely a měla jsem prostor předbíhat. Nevyšlo to," konstatovala úřadující mistryně světa.

Halové ME v Praze však pro Hejnovou ještě neskončilo, je členkou štafety na 4x400 metrů, ve které budou Češky obhajovat bronz z roku 2013. "Těším se na ni. Jsem ráda, že jsem vůbec zdravá a můžu běhat, i když teď jsem samozřejmě zklamaná," dodala Hejnová, která loni laborovala se zlomenou zánártní kůstkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Rozběh Zuzany Hejnové na 800 metrů
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články