Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Fotbalistky daly Moldavankám sedm gólů a čekají, jestli to vystačí na baráž o ME

Jasná výhra nad slabou Moldávií posunula české fotbalistky blíž evropskému šampionátu. Boj na dálku s Polskem o druhé místo ve skupině a tím i o postup do baráže o šampionát nyní vypadá lépe pro české hráčky. Ale musejí si počkat, jak dopadne na únor odložené utkání Polek se suverénními Španělkami, které měnilo termín kvůli onemocnění koronavirem v polském týmu.

Zápas v Chomutově měl až příliš jasný průběh. Moldavské hráčky neměly proti Češkám, z nichž mnohé hrají zahraniční ligy, žádnou šanci. Výlety hostujících fotbalistek na polovinu domácího celku se téměř nekonaly a gólmanka české reprezentace měla práci jen ve 4. minutě, kdy musela likvidovat přímý kop.

Pak už se ale hrálo jen na jednu branku a převaha týmu, který vede bývalý reprezentant Karel Rada, byla jasná a po pohledných kombinacích, kterým soupeřky nestačily zabránit, skóre rychle narůstalo. Takže už do poločasu bylo vymalováno – 5:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Moldávie

Po přestávce dal Rada příležitost i dalším hráčkám z kádru a i když převaha zůstávála jasně dál na straně jeho týmu, skóre už tak rychle nerostlo, ale to už na vítězství českého celku nemohlo nic změnit.

ČR - Moldavsko 7:0 (5:0)

Branky: 14. a 54. Stašková, 17. Cahynová, 28. Petříková, 36. Svitková, 43. Dubcová, 90.+3 Mrázová.

Sestava ČR: Votíková (46. Sloupová) - Vyštejnová, Bertholdová, Petříková, Bartoňová (77. Šlajsová) - Dubcová, Svitková (61. Krejčiříková), Cahynová, Szewieczková (61. Ringelová) - Stašková (61. Mrázová), Martínková. Trenér: Rada.

Pořadí ve skupině: 1. Španělsko 16 bodů (6 zápasů), 2. Česko 16 (8), 3. Polsko 14 (7), 4. Moldávie 3 (7), 5. Ázerbájdžán 0 (6). 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články