Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Union Berlín porazil Mohuč, Dortmund si zastřílel proti Freiburgu

Fotbalisté Union Berlín se výhrou nad Mohučí v 19. kole Bundesligy. O výhře 2:1 rozhodl v 85. minutě Siebatcheu. Dortmund si na domácím hřišti poradil s Freiburgem vysoko 5:1. Třígólovou výhru Frankfurtu s Herthou Berlín řídil dvěma góly Muani. Hráči Hoffenheimu, za která nastupuje také Pavel Kadeřábek, přišli po dalším debaklu o trenéra.

Kevin Behrens z Unionu Berlín
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst autor: Michael Taeger

Skóre za Union otevřel po půlhodině Behrens. V 79. minutě sice vyrovnal z penalty Ingvartsen, ale šest minut na to rozhodl o výhře Unionu Siebatcheu. Berlínský celek tak ani v devátém domácím utkání nenašel přemožitele.

Dortmundu cestu za výhrou usnadnil už v 17. minutě Sildillia, který během dvou minut dostal dvě žluté karty a byl vyloučen. Početní výhodu využil chvíli na to někdejší hráč Freiburgu Schlotterbeck, ale před přestávkou srovnal Höler.

Borussii to však nerozhodilo a po přestávce dvěma zásahy v úvodních šesti minutách rozhodla o výhře. Nejprve se prosadil Adeyemi a záhy po něm Haller, který se teprve nedávno vrátil do hry po půlroční pauze. Během ní podstoupil dvě operace a chemoterapii. O zbývající góly domácích se postarali Brandt s Reynou a Borussia si připsala čtvrtou výhru v řadě.

Další debakl a konec

Po dalším debaklu přišel o angažmá trenér Hoffenheimu André Breitenreiter. Tým pod jeho vedením nevyhrál deset soutěžních zápasů, v bundeslize uspěl naposledy v říjnu.

Devětačtyřicetiletý Breitenreiter vedl Hoffenheim od začátku sezony. V sobotu v Bochumi jeho tým už v prvním poločase třikrát inkasoval, český obránce Kadeřábek kvůli zranění nehrál.

Kolo Muani řídil výhru Frankfurtu nad Herthou Berlín dvěma góly. Lipsko remizovalo 0:0 s Kolínem nad Rýnem a prodloužilo sérii bez porážky na 12 zápasů. Bezbrankovou remízou skončil i zápas mezi Mönchengladbachem a posledním Schalke. Hosté z Gelsenkirchenu, za které český reprezentant Alex Král odehrál celé utkání, vyhráli jediný z posledních 13 zápasů.

Německá fotbalová liga - 19. kolo:

Bochum – Hoffenheim 5:2 (23. Hofmann, 30. Förster, 40. Asano, 70. Maškovič, 83. Broschinski - 49. Baumgartner, 77. Dabbur), Dortmund – Freiburg 5:1 (26. Schlotterbeck, 48. Adeyemi, 51. Haller, 69. Brandt, 82. Reyna - 45. Höler), Eintracht Frankfurt – Hertha Berlín 3:0 (20. z pen. a 28. Kolo Muani, 90.+4 Buta), Kolín nad Rýnem – Lipsko 0:0, Union Berlín – Mohuč 2:1 (32. Behrens, 84. Siebatcheu - 78. Ingvartsen z pen.), Augsburg – Leverkusen 1:0 (55. Berisha).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články