Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cancelo jde na hostování s opcí do Bayernu, Jorginho posílil Arsenal

Citizens se zbavují jednoho z nejlepších obránců loňské sezony. Portugalský fotbalista Joao Cancelo odešel z Manchesteru City do Bayernu Mnichov na půlroční hostování s opcí. Arsenal získal záložníka Jorginha z celku londýnského rivala Chelsea. Jednatřicetiletý italský reprezentant podepsal smlouvu na rok a půl. Manchester United posílil rakouský reprezentant Marcel Sabitzer. Osmadvacetiletý záložník přišel na hostování do konce sezony z Bayernu.

Pep Guardiola a Joao Cancelo
zdroj: Reuters autor: PHIL NOBLE

Osmadvacetiletý Cancelo po podzimním mistrovství světa ztratil místo v základní sestavě Manchesteru City.

Některá britská média informovala, že se kvůli své pozici v týmu dokonce na tréninku pohádal s trenérem Pepem Guardiolou.

Německý klub podle médií může krajního beka po sezoně koupit za 70 milionů eur (asi 1,7 miliardy korun).

Portugalský reprezentant přestoupil do City v létě 2019 z Juventusu Turín, s manchesterským celkem dvakrát vyhrál anglickou ligu a dvakrát Ligový pohár.

Ve 154 soutěžních utkáních zaznamenal devět branek a 22 asistencí. Cancelo dříve působil také v Benfice Lisabon, Valencii a Interu Milán.

Jorginhovi by v létě vypršela smlouva

Jorginho přestoupil do Chelsea v létě 2018 z Neapole. S "Blues" vyhrál Evropskou ligu a Ligu mistrů. Ve 213 soutěžních utkáních zaznamenal 29 branek a devět asistencí.

Brazilský rodák byl zvolen nejlepším fotbalistou Evropy za sezonu 2020/21 v anketě UEFA. Kontrakt v Chelsea by mu vypršel v létě.

Lídr anglické ligy podle BBC souhlasil, že za mistra Evropy z roku 2021 zaplatí 12 milionů liber (asi 325 milionů korun).

Arsenal se zaměřil na Jorginha poté, co se mu nepodařilo získat jiného středopolaře Ekvádorce Moisése Caiceda z Brightonu.

"Kanonýři" už v lednu přivedli polského obránce Jakuba Kiwiora ze Spezie a belgického útočníka Leandra Trossarda z Brightonu.

United hledali náhradu za zraněného Eriksena

Sabitzer opustil tým německých šampionů po roce a půl. Na Old Trafford se pokusí nahradit dánského středopolaře Christiana Eriksena, jenž bude se zraněným kotníkem mimo hru asi tři měsíce.

Bývalý hráč Rapidu Vídeň nebo Salcburku si udělal jméno během šestiletého angažmá v Lipsku, odkud zamířil v létě 2021 do Bayernu.

S Mnichovany získal bundesligový titul, v nabitém kádru bavorského velkoklubu se ale natrvalo do základní sestavy neprosadil.

Celkem má Sabitzer na kontě v německé lize 34 branek ve 185 utkáních, za Bayern ale vstřelil jen dvě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články