Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Barcelona v derby remizovala, Real dovedl k výhře uzdravený Benzema

FC Barcelona sice ztratila v městském derby s Espaňolem po remíze 1:1, ale díky lepšímu skóre se vrátila do čela španělské ligy před Real Madrid. Obhájci titulu zvítězili v 15. kole na hřišti Valladolidu 2:0. Výhru zařídil dvěma brankami v závěru utkání držitel Zlatého míče Karim Benzema, který se zotavil ze svalového zranění, kvůli němuž přišel o MS v Kataru. San Sebastian zdolal Pamplonu 2:0 a dostal se na třetí místo. Atlético Madrid si díky gólům Joaa Félixe a Álvara Moraty poradilo s posledním Elche 2:0. Villarreal porazil Valencii 2:1.

Utkání Barcelona - Espaňol
zdroj: Reuters

Barcelona šla do vedení nad Espaňolem v sedmé minutě, kdy se zblízka hlavou prosadil obránce Alonso. V 73. minutě vyrovnal z penalty Joselu. Barcelona inkasovala v osmém utkání ligové sezony na Camp Nou poprvé. Domácí poté oslabil vyloučením Albi, ale vzápětí obdržel červenou kartu i hostující Vinícius Souza.

Barcelona nedokázala vyhrát derby na domácím hřišti poprvé po 13 letech. "Remíza je naše chyba. Můžeme se bavit o rozhodčím a dalších věcech, ale je to naše chyba. Zejména špatná efektivita. Mohli jsme zápas rozhodnout, ale nezvládli jsme to," citoval kouče Xaviho deník Marca.

Barceloně nepomohl ani kanonýr Robert Lewandowski, který původně neměl hrát kvůli disciplinárnímu trestu na tři zápasy. Katalánský klub si však u soudu vymohl pozastavení jeho platnosti.

Benzema byl i po pauze při chuti

Deset minut před koncem základní hrací doby utkání Realu s Valladolidem zahrál Sánchez ve vápně rukou a rozhodčí nařídil penaltu pro madridský klub. Při následných protestech navíc obdržel domácí León červenou kartu. Penaltu s přehledem proměnil Benzema. O pět minut později druhou branku.

Atléticu se dlouho nedařilo prosadit proti houževnaté obraně Elche, nadějnou příležitost měli v úvodním dějství Félix a Morata, oba útočníci ale pálili mimo tři tyče. V nastavení první půle se do samostatného úniku dostal Morata, kterého těsně před vápnem nedovoleně zastavil kapitán Elche Verdu a dostal červenou kartu. Z následného přímého kopu střílel Félix pouze do zdi.

Krátce po začátku druhé půle se síly na hřišti vyrovnaly, obránce Atlética Hermoso obdržel během tří minut dvě žluté karty a byl vyloučen. V 56. minutě se "atleti" konečně prosadili, centr Llorenteho se dostal ke Griezmannovi, který pohotově našel Félixe, jenž otevřel skóre zápasu. Čtvrt hodiny před koncem základní hrací doby přidal druhý gól Morata.

Getafe výhrou 2:0 nad Mallorcou prodloužilo úspěšnou sérii ve vzájemných zápasech, ve kterých je již přes deset let neporaženo. Největší zásluhu na tom měl Mayoral, který vstřelil obě branky.

Almería přišla v závěru zápasu s Cádizem o první venkovní výhru v sezoně a remizovala 1:1. Na Melerův gól z prvního poločasu odpověděl v 83. minutě Pérez. Domácí jsou stále na sestupové pozici.

Elche mohlo v závěru alespoň korigovat skóre, Oblak ale skvěle zasáhl. Nastavení odehráli hosté v devíti, jelikož byl v 90. minutě vyloučen Quina. Elche jako jediný tým stále čeká na ligovou výhru, se čtyřmi body je na posledním místě.

Vallecano šlo v Gironě do vedení již ve druhé minutě, když domácí obránce Gutiérrez poslal nešťastně zpětnou hlavičkou hostujícího Camella do samostatného úniku, který španělský útočník zakončil přesně. Girona se vrátila do zápasu po půlhodině hry, kdy Castellanos proměnil pokutový kop.

V 62. minutě vrátil Vallecanu vedení Palazón prudkou střelou z hranice vápna. O dvanáct minut později byla nařízena druhá penalta pro Gironu, kterou proměnil Sáiz. V úplném závěru mohla Girona dokončit obrat, branka v šesté minutě nastavení však byla odvolána kvůli ofsajdu. Rayo Vallecano neprohrálo posledních sedm ligových utkání, což je nejlepší série tohoto madridského týmu od února 2016.

Athletic Bilbao je třetím nejproduktivnějším týmem v La Lize, v Seville však baskický tým střeleckou formu nepotvrdil a nezaznamenal ani střelu na branku. Velké šance ke skórování měl Betis, všechny pokusy ale skončily na výborně chytajícím Simónovi.

Španělská fotbalová liga - 15. kolo:

Girona - Vallecano 2:2 (34. Castellanos z pen., 75. Sáiz z pen. - 2. Camello, 62. Palazón), Betis Sevilla - Bilbao 0:0, Atlético Madrid - Elche 2:0 (56. Félix, 74. Morata), Getafe - Mallorca 2:0 (51. a 78. Mayoral), Cádiz - Almería 1:1 (83. Pérez - 40. Melero), Celta Vigo - FC Sevilla 1:1 (33. Veiga - 54. Salas), Valladolid - Real Madrid 0:2 (83. z pen. a 89. Benzema), FC Barcelona - Espaňol Barcelona 1:1 (7. Alonso - 73. Joselu z pen.), Villarreal - Valencie 2:1 (45. Chukwueze, 88. Foyth - 21. Cavani), San Sebastian - Pamplona 2:0 (22. Méndez, 65. Sörloth).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články