Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Leverkusen zahazoval šance a opět prohrál, střídající "žolíci" spasili Dortmund

Druhé bundesligové utkání, druhá porážka. Fotbalisté Leverkusenu nezískali bod ani doma proti Augsburgu, kterému i přes výraznou převahu podlehli 1:2. Patrik Schick i Adam Hložek nastoupili v základu, ale do statistik se nezapsali. Dortmund naopak uspěl i ve Freiburgu (3:1), přestože ještě v 75. minutě prohrával. Nepříznivé skóre dokázala Borussia otočit brankami střídajících hráčů. Postupně se trefili Jamie Bynoe-Gittens, Youssoufa Moukoko a Marius Wolf. Tabulku o skóre právě před Dortmundem vede Bayern Mnichov, který si poradil 2:0 s Wolfsburgem.

Sardar Azmoun z Leverkusenu si zoufá po zahozené šanci
zdroj: DPA autor: Federico Gambarini

Augsburg se ujal vedení po krásné souhře na jeden dotek, kterou zakončil finský reprezentační útočník Jensen. Ve 43. minutě se Hložkova zblokovaná střela odrazila k Aránguizovi a chilský záložník ránou z voleje vyrovnal.

V 82. minutě ovšem po množství šancí domácích vrátil hostujícímu týmu vedení střídající Hahn střelou zpoza vápna. Augsburg i přes závěrečný tlak Bayeru, který přestřílel soupeře 23:6, dokázal poprvé ve 23. vzájemném prvoligovém zápase Leverkusen porazit. 

Alex Král nastoupil opět v základní sestavě Schalke a stejně jako v úvodním kole střídal až v závěru. Jeho tým poslal do vedení po půlhodině Zalazar, v 72. minutě ale srovnal Hofmann a výsledek otočil Thuram. Nováček přesto na premiérový bod dosáhl, v nastavení zařídil remízu z pokutového kopu Bülter.

Werner ozdobil debut gólem

Timo Werner po dvou sezonách v Chelsea přestoupil v týdnu zpět do Lipska, odkud do londýnského týmu odešel. Proti Kolínu nad Rýnem absolvoval obnovenou premiéru za saský tým a ve 36. minutě vstřelil první branku zápasu. Jeho dalekonosný pokus proklouzl brankáři mezi prsty. Po čtyřech minutách zápas vyrovnal Dietz.

Do druhého poločasu nastoupilo Lipsko pouze s deseti hráči, maďarský záložník Szoboszlai totiž v nastavení první půle obdržel za faul červenou kartu. Přesto šli favorité zásluhou své ofenzivní hvězdy Nkunkua do vedení, ale Kolínu se povedlo opět vyrovnat, v 72. minutě si po rohu vlastní branku vstřelil obránce Gvardiol.

Brémy se po roce představily na vlastním stadionu v nejvyšší soutěži a uhrály stejný výsledek jako před týdnem ve Wolfsburgu. Už ve 4. minutě měli domácí fanoušci důvod k radosti, Füllkrug otevřel po centru hlavou skóre. Ke konci druhého poločasu se odhodlal ke střele zpoza vápna japonský záložník Endo a jeho rána skončila za zády Jiřího Pavlenky. Ve druhém dějství byl střelecky aktivnější Stuttgart a v 77. minutě se dostal brankou Silase do vedení, v šesté minutě nastavení zachránil Werderu remízu Burke.

V zápase Hoffenheimu s Bochumí padly hned čtyři branky v prvních 23 minutách. Hosté se dostali do vedení zásluhou dvou gólů Zollera, Hoffenheimu se však podařilo během devíti minut vyrovnat. V úplném závěru druhého poločasu domácí dokonali brankou Dabbura obrat. Pavel Kadeřábek nastoupil v 51. minutě.

Dortmund ukázal famózní závěr

V prvním kole vyhrál i Freiburg, který deklasoval Augsburg na jeho stadionu 4:0, a dobře zahájil také měření sil s Dortmundem. Ve 35. minutě otevřel skóre hlavou Michael Gregoritsch, ale hostujícímu trenérovi Edinu Terzičovi vyšlo po přestávce střídání.

V 77. minutě vyrovnal osmnáctiletý Bynoe-Gittens nepříliš nebezpečnou střelou z dálky, kterou nepochopitelně domácí gólman Mark Flekken neudržel v rukavicích. V 84. minutě poslal favorizovaný tým do vedení ještě o rok mladší Moukoko po další individuální akci Bynoe-Gittense a čtyři minuty nato stanovil konečné skóre Wolf.

Úřadující vicemistři tak navázali na úvodní skalp Leverkusenu.

Bayern do čela, Musiala má rekord

Fotbalisté Bayernu porazili doma Wolfsburg 2:0 dvěma góly v prvním poločase a vyhráli tak i druhý zápas ligové sezony. Úřadující mistři vedou tabulku o skóre před Dortmundem.

První branku vstřelil v 33. minutě ranou zpoza vápna Musiala. Druhý gól bavorského klubu přidal "hokejovou" tečí před malým vápnem Müller. Domácímu Manému videorozhodčí neuznal další dvě branky kvůli ofsajdu, nejprve ve 20. a následně v 73. minutě.

Ve věku 19 let a 169 dní se stal Musiala nejmladším německým hráčem v historii, který nastřílel v bundeslize alespoň 14 branek. Rychlejší byl pouze Angličan Jadon Sancho, jemuž se to podařilo ve věku 19 let a 145 dní.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:

Brémy - Stuttgart 2:2 (4. Füllkrug, 90.+6 Burke - 38. Endo, 77. Silas), Hertha Berlín - Eintracht Frankfurt 1:1 (3. Serdar - 48. Kamada), Hoffenheim - Bochum 3:2 (15. Baumgartner, 23. Kabak, 88. Dabbur - 10. a 13. Zoller), Leverkusen - Augsburg 1:2 (43. Aránguiz - 15. Jensen, 82. Hahn), Lipsko - Kolín nad Rýnem 2:2 (36. Werner, 56. Nkunku - 40. Dietz, 72. vlastní Gvardiol), Freiburg - Dortmund 1:3 (35. Gregoritsch - 77. Bynoe-Gittens, 84. Moukoko, 88. Wolf), Schalke - Mönchengladbach 2:2 (29. Zalazar, 90.+5 Bülter z pen. - 72. Hofmann, 78. Thuram), Mohuč - Union Berlín 0:0, Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:0 (33. Musiala, 44. Müller)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články