Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Newcastle byl desetkrát lepší než my. Takhle se o Ligu mistrů nehraje, soptil Arteta

Obrovské zklamání z něj doslova sršelo. Trenér Arsenalu Mikel Arteta po pondělní porážce 0:2 v Newcastlu uznal, že jeho tým neukázal výkon hodný postupu do Ligy mistrů. Záložník Granit Xhaka byl po neúspěchu v klíčovém zápase ještě ostřejší a tvrdě zkritizoval přístup některých spoluhráčů. "Gunners" v posledním týdnu prohospodařili náskok a před posledním kolem anglické ligy jsou na pátém místě o dva body za Tottenhamem, který drží čtvrtou pozici zajišťující milionářskou soutěž.

Zklamaní hráči Arsenalu v Newcastlu
zdroj: REUTERS

"Jsem extrémně zklamaný. Hráči Newcastlu pracovali po celý zápas desetkrát lépe než my. Ani zdaleka to nebyl výkon, který musíte předvádět k postupu do Ligy mistrů. Takhle se o ni nehraje," řekl Arteta.

Arsenal zaostával v St James' Parku od úvodního hvizdu a s chutí hrající domácí rozhodli po změně stran vlastní brankou Bena Whitea a dorážce Bruna Guimaraese. "Magpies" se proto posunuli na 12. místo, naopak londýnský velkoklub prohrál podruhé za sebou a hrozí mu, že bude pošesté v řadě scházet v Champions League.

Xhaka: Jestli někdo není připraven na takový zápas, ať zůstane doma

"Od první do poslední minuty jsme si ani nezasloužili být na hřišti. Nedodržovali jsme herní plán, neposlouchali jsme trenéra. Byl to naprosto katastrofální výkon," nebral si servítky Xhaka. Devětadvacetiletý záložník byl společně s Mohamedem Elnenym nejstarším hráčem týmu, žádný další spoluhráč v základní sestavě nebyl starší 24 let.

"Na věku vůbec nezáleží. Jestli někdo není připraven na takový zápas, ať zůstane doma. Jestli je někdo nervózní, ať zůstane doma nebo je na lavičce. S takovým výkonem si nezasloužíme hrát Ligu mistrů ani Evropskou ligu," dodal Xhaka.

Jeho tým zakončí sezonu doma proti Evertonu a k naději na čtvrtou příčku musí vyhrát. Zároveň ale potřebuje, aby Tottenham prohrál na hřišti sestupujícího Norwiche. "Spurs" totiž mají oproti severolondýnskému rivalovi o 15 gólů lepší skóre.

"Ve fotbale je vždycky šance. A když přijde, musíte být připraveni se jí chopit," odmítl Arteta složit zbraně. Poslední kolo Premier League je na programu v neděli.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články