Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Infarktové drama v Leicesteru rozhodl Bergwijn, venku loupil i Manchester United

Dvěma brankami střídajícího Stevena Bergwijna v nastavení otočili fotbalisté Tottenhamu dohrávku 17. kola v Leicesteru a po vítězství 3:2 se posunuli na páté místo Premier League. "Spurs" neprohráli pod trenérem Antoniem Contem ani v devátém ligovém utkání. Sedmý Manchester United obstál v roli favorita a vyhrál na hřišti nováčka Brentfordu 3:1. Ztratila naopak třetí Chelsea, která remizovala v dohrávce 24. kola v Brightonu 1:1.

Steven Bergwijn z Tottenhamu oslavuje gól v Leicesteru
zdroj: imago sportfotodienst autor: Conor Molloy

Domácí Leicester otevřel skóre ve 24. minutě zásluhou Daky, ale ještě před přestávkou srovnal hostující kapitán Kane. V 76. minutě sice vrátil "Foxes" vedení Maddison, jenže v páté minutě nastavení srovnal Bergwijn a víceméně ihned po rozehrání dokonal nizozemský záložník obrat. Tottenham ztrácí bod na čtvrtý West Ham, který odehrál o tři zápasy více.

V duelu Brentfordu s Manchesterem United padly všechny branky ve druhé půli. Za hostující tým se postupně trefili Elanga, Greenwood a Rashford, za domácí snížil v závěru Toney. "Red Devils" vyhráli v lize po dvou zápasech a bodově se dotáhli na šestý Arsenal, jenž má zápas k dobru. Brentford prohrál páté z posledních šesti kol.

Chelsea nepoznala chuť vítězství počtvrté za sebou, z toho potřetí remizovala. Londýnský celek ztrácí ze třetí pozice dvanáct bodů na vedoucí Manchester City, úřadující šampion má navíc utkání k dobru. Devátý Brighton je s jedenácti nerozhodnými výsledky remízovým "králem" anglické nejvyšší soutěže.

Anglická fotbalová liga:

17. kolo:
Leicester - Tottenham 2:3 (24. Daka, 76. Maddison - 90.+5 a 90.+7 Bergwijn, 38. Kane), Brentford - Manchester United 1:3 (85. Toney - 55. Elanga, 62. Greenwood, 77. Rashford).

24. kolo:
Brighton - Chelsea 1:1 (60. Webster - 28. Ziyech).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články