Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nigérie zametla se Súdánem a play-off ji nemine, Salah spasil Egypt

Druhé utkání, druhé vítězství. Fotbalisté Nigérie zdolali v rámci afrického Poháru národů 3:1 Súdán a zajistili si postup do osmifinále. Obhájci bronzové medaile mají navíc i jistotu prvního místa ve skupině D, protože Guinea-Bissau prohrála ve večerním duelu s Egyptem 0:1. Jedinou branku "Faraonů" vstřelil hvězdný Mohamed Salah.

Moses Simon z Nigérie (vlevo) oslavuje gól
zdroj: PA autor: Samuel Shivambu/BackpagePix

Nigérie na stadionu v Garoue potvrdila roli jednoznačného favorita, ačkoli na turnaji poprvé inkasovala. O tři branky proti Súdánu se postarali tři různí střelci - postupně skórovali Chukwueze, Awoniyi a Simon.

V 70. minutě už jen zmírnil porážku outsidera z penalty Khidir. Súdán má s jedním bodem za úvodní bezbrankovou remízu s Guineou-Bissau stále šanci na postup, v závěrečném kole však bude muset pravděpodobně zdolat Egypt.

Střelecké trápení "Faraonů" na turnaji prolomila v 69. minutě hvězda Liverpoolu Salah, který si naběhl na centr na zadní tyč a z voleje přesně zakončil. Egyptu tak bude stačit k druhému místu a postupu i remíza, s třemi body už ale má reálnou šanci na play-off i v tabulce týmů na třetích místech.

Mistrovství Afriky ve fotbale v Kamerunu:

Skupina D:
Nigérie - Súdán 3:1 (2:0)
Branky:
3. Chukwueze, 45. Awoniyi, 46. Simon - 70. Khidir z pen.

Egypt - Guinea-Bissau 1:0 (0:0)
Branka: 69. Salah.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články