Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Schick opět řádil a stíhá Lewandowského, Leverkusen ale kousal debakl

Po čtyřgólovém představení proti Fürthu se Patrik Schick obsadil do role střelce i v 15. bundesligovém kole ve Frankfurtu. Jeho dvě branky však třetímu Leverkusenu k úspěchu nestačily, protože devátý Eintracht skóroval pětkrát a vyhrál 5:2. V čele odskočil mistrovský Bayern, který udolal Mohuč 2:1 a využil remízu druhého Dortmundu v Bochumi 1:1. Manko Borussie je proto aktuálně šestibodové.

Schick si v bundesligové sezoně polepšil na 14 gólů a z druhého místa v tabulce střelců ztrácí dva zásahy na vedoucího Roberta Lewandowského z Bayernu. Skóre otevřel už v 5. minutě po otočce v šestnáctce a za čtvrt hodiny zvýšil z pokutového kopu. Eintracht se však rychle oklepal a vyrovnal po trefách Tuty a Lindströma.

Druhý poločas už byl v jednoznačné režii domácího mužstva. V 50. minutě dokonal obrat N'Dicka a po něm ještě bývalého frankfurtského brankáře Hradeckého překonali Jakič a Sow.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick útočí na český střelecký rekord v Bundeslize

Fürth poprvé vyhrál

Poslední Fürth zdolal Union Berlín 1:0 díky Nielsenově gólu a dočkal se premiérového vítězství v sezoně a teprve podruhé bodoval. Šestý Union během týdne zažil další zklamání, ve čtvrtek na závěr skupinové fáze Evropské konferenční ligy remizoval 1:1 s pražskou Slavií a nepostoupil do play-off.

Augsburg s Janem Morávkem v základní sestavě dosáhl v Kolíně na premiérovou venkovní výhru v sezoně a opustil příčku znamenající baráž o udržení. O triumfu rozhodli jeho hráči až v závěrečné dvacetiminutovce, kdy už český záložník na hřišti nebyl. V 72. minutě zlomil nerozhodný stav André Hahn, těsně před koncem přidal pojistku Niklas Dorsch.

Musiala spasil Bayern

Bayern musel po Onisiwově gólové hlavičce otáčet, což se mu povedlo po změně stran. Nejprve dostal míč do sítě střelou z úhlu Coman a v 74. minutě rozhodl trefou z hranice vápna osmnáctiletý záložník Musiala, který navázal na zásah ze středečního duelu Ligy mistrů proti Barceloně.

Obhájci titulu navýšili náskok na svého rivala Dortmund, kterému se obrat v Bochumi nepovedl. Domácí poslal do vedení z penalty Polter a Borussia si ve druhé půli vytvořila místy až drtivý tlak. Favorit soupeře přestřílel po změně stran 19:1, prosadil se ale pouze pět minut před koncem Brandt a Dortmund ztratil body ve třetím z posledních šesti ligových duelů.

Freiburg mohl přiblížit k udržení čtvrtého místa Grifo, po hodině hry ale nedal penaltu a na druhé straně ve čtvrté minutě nastavení udeřil po rohovém kopu hlavou Richards. Hoffenheim vyhrál počtvrté za sebou a o bod předstihl svého soupeře.

Lipsko uspělo v premiéře nového kouče Domenica Tedesca a na svém hřišti si poradilo 4:1 s Mönchengladbachem. Domácí ukončili sérii tří porážek díky dvěma gólům v první půli, trefili se Gvardiol a Silva. V závěru sice snížil Bensebaini, ale pojistku přidali vzápětí nejlepší střelec Lipska Nkunku a Henrichs.

Německá fotbalová liga - 15. kolo:

Kolín nad Rýnem - Augsburg 0:2 (72. Hahn, 88. Dorsch), Bayern Mnichov - Mohuč 2:1 (53. Coman, 74. Musiala - 22. Onisiwo), Bochum - Dortmund 1:1 (41. Polter z pen. - 85. Brandt), Freiburg - Hoffenheim 1:2 (21. Schlotterbeck - 3. Raum, 90.+5 Richards), Hertha Berlín - Bielefeld 2:0 (53. Jovetič, 90.+5 Selke), Lipsko - Mönchengladbach 4:1 (21. Gvardiol, 33. Silva, 90.+1 Nkunku, 90.+4 Henrichs - 88. Bensebaini), Fürth - Union Berlín 1:0 (56. Nielsen), Eintracht Frankfurt - Leverkusen 5:2 (23. Tuta, 30. Lindström, 50. N'Dicka, 66. Jakič, 76. Sow - 5. a 22. z pen. Schick).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články