Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Zlatý míč pro Messiho? Naprosto spravedlivý, tvrdí trenér Barcelony

Trenér fotbalistů Barcelony Xavi Hernández se zastal svého bývalého spoluhráče Lionela Messiho, jehož nedávné vítězství v anketě Zlatý míč na úkor polského kanonýra Roberta Lewandowského zpochybnila řada osobností. Xavi Argentincův rekordní sedmý triumf označil za naprosto spravedlivý.

"Podle mě je to fotbalová spravedlnost. (Messi) je nejlepší fotbalista na světě i nejlepší hráč všech dob. Tohle sedmé vítězství si bezpochyby zaslouží," řekl Xavi, jenž nedávno s katalánským velkoklubem podepsal smlouvu do června 2024.

Je nám líto, video expirovalo.
Messi získal posedmé Zlatý míč

Na základě hlasování novinářů z celého světa Messi získal 613 bodů. Lewandowski, který v letošních 54 zápasech za Bayern Mnichov a polskou reprezentaci nastřílel 64 gólů, za ním zaostal o 33 bodů.

"Někdo si může myslet, že si to zasloužil i Lewandowski nebo další hráči, ale to je každý rok stejná písnička. Protože otevřeli obálku a řekli, že vyhrál Messi, tak je to fér," dodal jednačtyřicetiletý bývalý záložník, jenž s Barcelonou získal osm ligových titulů a čtyřikrát vyhrál Ligu mistrů.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články