Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Fotbalové nepokoje ve Francii pokračují. Nespokojení fanoušci zpozdili duel St. Etienne - Angers

Za téměř hodinové zpoždění začátku páteční předehrávky jedenáctého kola francouzské fotbalové ligy mezi St. Etienne a Angers mohlo řádění fanoušků. Příznivci nespokojení s výsledky posledního celku tabulky zaházeli hrací plochu pyrotechnikou.

Světlice na ploše stadionu St. Etienne
zdroj: ČTK/AP

K incidentu došlo při rozcvičce před zápasem. Chuligáni nejprve zasypali trávník světlicemi, od kterých chytily brankové sítě a začaly hořet. Domácí příznivci poté vtrhli na hřiště a fotbalisté se před nimi museli skrýt v šatně.

Fanoušci najevo nespokojenost s prací trenéra Clauda Puela, pod jehož vedením St. Etienne v novém ročníku ještě nevyhrálo a s pěti body je poslední. Proti čtvrtému Angers vybojovali domácí bod za remízu 2:2, přestože už prohrávali o dvě branky.

"Když hrajeme doma, tak musíme dostat soupeře pod tlak a ne mít na stadionu atmosféru, která našemu týmu škodí," citovala agentura Reuters Puela, který se odvolání neobává. "Nemyslím na to. Řeším jen výkony týmu," dodal.

V nedávné době rovnou tři kluby Lille, Marseille a Lens potrestala disciplinární komise za výtržnosti diváků, kterých na fotbalových stadionech ve Francii opět přibývá. Lille a Marseille do konce roku odehrají všechny venkovní zápasy bez fanoušků a společně s Lens mají podmíněný trest odebrání jednoho bodu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články