Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Schick se po vítězném gólu zranil, Bayern zostudil nováčka

Patrik Schick vstřelil vítěznou branku do sítě Stuttgartu, čímž pomohl Leverkusenu k výhře 3:1, utkání ale nedohrál kvůli zranění. Bayern se s Bochumí nemazlil. Nováčka rozstřílel 7:0. Možnost vrátit se do čela tabulky nevyužil Wolfsburg, který doma remizoval 1:1 s Frankfurtem. O bod zpět za Bayernem je Dortmund, který porazil soupeře pražské Slavie z Evropské konferenční ligy Union Berlín 4:2. Hertha po úvodních třech porážkách podruhé za sebou vyhrála, porazila Fürth 2:1. Pavel Kadeřábek v základní sestavě pomohl Hoffenheimu k bezbrankové remíze s Bielefeldem. Lipsko potřetí za sebou nevyhrálo, z Kolína nad Rýnem si odvezlo bod za remízu 1:1.

Radost Patrika Schicka
zdroj: Reuters

Leverkusen měl do utkání se Stuttgartem výborný vstup. Už ve druhé minutě udržel Schick výborně míč v pokutovém území a po následném centru Bakkera se prosadil Andrich. V 19. minutě navíc přišla další chvíle českého reprezentanta, který si dobře naběhl na přihrávku Wirtze a vstřelil svůj čtvrtý ligový gól z pěti zápasů.

Dobrý výkon Leverkusenu přibrzdil po půl hodině autor první branky Andrich, který dostal po zákroku na Coulibalyho a přezkoumání videem červenou kartu. Domácí početní výhodu využili ještě do přestávky, kdy se trefil Orel Mangala.

Krátce po přestávce pak Schick utrpěl zranění a musel v 51. minutě vystřídat. "Nemyslím, že by šlo o vážné zranění. Je potřeba to ale vyšetřit. Podobné je to i s Charlym Aránguizem," uvedl po zápase trenér Seoane. Hosté nakonec i bez Schicka tlaku soupeře odolali a dvacet minut před koncem pečetil vítězství Wirtz.

Lewandowski je při chuti jako vždy

Bayern potvrdil roli velkého favorita a vyhrál sedmý soutěžní zápas v řadě. Dvakrát se trefil Joshua Kimmich a jednu branku přidal i nejlepší střelec soutěže Robert Lewandowski, jenž má po pěti kolech na kontě sedm ligových gólů.

Polský kanonýr skóroval v rekordním 19. soutěžním utkání za Bayern v řadě. Jako první hráč bundesligové historie navíc dal gól ve 13. domácím duelu za sebou.

Bod zachránil Wolfsburgu dvacet minut před koncem třetí brankou v ligové sezoně Weghorst, který odpověděl na předchozí trefu Lammerse. V tabulce patnáctý Frankurt remizoval v lize počtvrté za sebou.

Kadeřábek odehrál po zranění druhý poločas v minulém kole proti Mohuči, tentokrát už dostal šanci od začátku. Hoffenheim ale ani počtvrté v řadě nevyhrál.

Augsburg zvítězil na svém hřišti 1:0 nad Mönchengladbachem, jediný gól vstřelil v 81. minutě Florian Niederlechner. Brankář Tomáš Koubek zůstal jen na lavičce domácího celku.

Kolín nad Rýnem proti Lipsku poslal do vedení v 57. minutě Anthony Modeste, v 72. minutě srovnal Amadou Haidara. Lipský vicemistr tak má na kontě po pěti zápasech pouze čtyři body, Kolín má o čtyři více.

Darida proseděl vítězství Herthy na lavičce

V 57. minutě poslal hostující Fürth do vedení z pokutového kopu útočník Branimir Hrgota. Trenéru Herthy Pálu Dárdaiovi se pak ale vydařilo střídání a Jurgen Ekkelenkamp minutu po příchodu na hřiště vyrovnal. Na 2:1 pak skóre upravil vlastním gólem Maximilian Bauer. Český záložník Vladimír Darida zůstal v týmu vítězů jen na lavičce.

Hertha Berlín se před víkendovým programem posunula po druhé výhře v sezoně v tabulce na deváté místo, Fürth zůstal s jediným bodem poslední.

Německá fotbalová liga - 5. kolo:

Hertha Berlín - Fürth 2:1 (61. Ekkelenkamp, 79. vlastní Bauer - 57. Hrgota z pen.), Augsburg - Mönchengladbach 1:0 (81. Niederlechner), Bayern Mnichov - Bochum 7:0 (27. a 65. Kimmich, 17. Sane, 32. Gnabry, 43. vlastní Lampropulos, 61. Lewandowski, 79. Choupo-Moting), Bielefeld - Hoffenheim 0:0, Mohuč - Freiburg 0:0, Stuttgart - Leverkusen 1:3 (38. Mangala - 2. Andrich, 19. Schick, 70. Wirtz), Dortmund - Union Berlín 4:2 (24., 83. Haaland, 10. Guerreiro, 52. vlastní Friedrich - 57. Kruse z pen., 81. Voglsammer), Wolfsburg - Eintracht Frankfurt 1:1 (70. Weghorst - 38. Lammers).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články