Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Zidane popřel spekulace o odchodu

Zinedine Zidane podle spekulací španělských médií nedodrží smlouvu, kterou má v Realu Madrid do roku 2022, a tým nejspíš opustí již po této sezoně. Zidane prý už minulý víkend informoval své svěřence, že po sezoně na lavičce klubu skončí. Francouzský kouč to ovšem popřel. 

Zinédine Zidane
zdroj: ČTK/AP/Luca Bruno

Realu hrozí, že zakončí ročník bez zisku trofeje. V Lize mistrů skončil v semifinále, ze Španělského poháru ho vyřadilo v lednu senzačně třetiligové Alcoyano a v lize ztrácejí obhájci titulu dvě kola před koncem dva body na vedoucí Atlético.

"Jak bych mohl říct hráčům, že odcházím? Bojujeme o titul a já bych řekl: Jo a mimochodem, končím?" řekl Zidane po dnešní výhře 1:0 nad Bilbaem. "Tohle bych nikdy, opakuji nikdy hráčům neřekl," prohlásil.

Zidane však připustil, že bez zisku trofeje by jeho pozice v Realu byla nejistá. "Ale to uvidíme až na konci sezony. Teď myslíme jen na náš poslední zápas. Pořád se mluví o mojí budoucnosti, ale náš poslední zápas je mnohem důležitější," uvedl.

Bývalý hvězdný záložník zakončil jako hráč Realu v roce 2006 úspěšnou aktivní kariéru. O deset let později k hlavnímu týmu přišel Zidane jako trenér a dovedl klub ke třem triumfům v Lize mistrů za sebou. Po zkompletování hattricku v roce 2018 odešel, ale za deset měsíců se na lavičku "bílého baletu" vrátil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články