Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Liverpool stíhá Chelsea, Tottenham zvítězil a předskočil West Ham na šesté příčce

Už jistý šampion Premier League Manchester City v divoké přestřelce porazil 4:3 Newcastle. O vítězství hostů rozhodl hattrickem Ferrán Torres. Čtyři branky vstřelil i Leeds, který porazil Burnley na jeho hřišti 4:0. Liverpool otočil zápas na hřišti West Bromwiche a po výhře 2:1, kterou v nastaveném čase zařídil brankář Alisson, ztrácí na pátém místě bod na Chelsea a tím i na Ligu mistrů. Fotbalisté Tottenhamu zvítězili doma 2:0 nad Wolverhamptonem a posunuli se na šesté místo před West Ham, který v Brightonu remizoval 1:1. Na pozici zajišťující účast v kvalifikaci Evropské ligy jsou před městským rivalem díky lepšímu skóre.

Hráči Tottenhamu
zdroj: ČTK/PA/Andrew Couldridge

Brankář Alisson zařídil Liverpoolu gólovou hlavičkou v páté minutě nastavení v anglické fotbalové lize vítězství 2:1 na hřišti West Bromwiche. Obhájci titulu se tak udrželi reálně v boji o Ligu mistrů. Tottenham zvítězil doma 2:0 nad Wolverhamptonem a posunul se na šesté místo před West Ham. Na pozici zajišťující účast v kvalifikaci Evropské ligy jsou před městským rivalem díky lepšímu skóre.

Liverpool prohrával po gólu Hala Robsona-Kanua, ještě do přestávky ale srovnal 22. ligovou trefou v sezoně Muhammad Salah. Egyptský útočník je v čele tabulky střelců Premier League společně s Harrym Kanem z Tottenhamu.

Nerozhodný stav vydržel až do samého závěru nastaveného času, kdy si Alisson naběhl do vápna na rohový kop a přesnou hlavičkou rozhodl. Stal se tak šestým gólmanem v historii Premier League, který skóroval, jako první se ale prosadil ze vzduchu.

"Reds" ztrácí dvě kola před koncem jeden bod na čtvrtou Chelsea a tři body na třetí Leicester. Oba soupeři Liverpoolu v souboji o Ligu mistrů se příští kolo utkají spolu.

Kane pomohl Tottenhamu k výhře a vládne střelcům

Skóre duelu mezi Tottenhamem a Wolverhamptonem otevřel v 45. minutě Harry Kane, který se 22. ligovou trefou v sezoně dostal do čela tabulky střelců Premier League před liverpoolského Muhamada Salaha. Pojistku přidal po změně stran z dorážky Pierre-Emile Höjbjerg, který si poprvé připsal gól a asistenci v jednom utkání anglické ligy.

"Kohouti" zvítězili ve třech z posledních čtyř utkání a ve vyrovnané tabulce se přiblížili účasti v pohárové Evropě. Na pátém místě mají 59 bodů stejně jako West Ham. Bodově se může dotáhnout i Everton, který čeká večerní duel s Sheffieldem.

Skóre se v Brightonu měnilo až v samotném závěru. Domácí poslal do vedení v 84. minutě Welbeck, ale o tři minuty později vyrovnal střídající Benrahma.

"Kladiváři" nevyhráli čtvrté z posledních pěti kol a výrazně se jim vzdálila možná účast v Lize mistrů. Na čtvrtou Chelsea ztrácí dvě kola před koncem pět bodů.

Nováčka soutěže Leeds poslal do vedení ve 44. minutě Klich. V 56. minutě se Vydra zbavil dvou protihráčů a probil se do samostatného úniku, jenže brankář Meslier jeho střelu na vzdálenější tyč vyrazil. O čtyři minuty později zvýšil Harrison a v rozmezí 77. až 79. minuty se dvakrát mezi střelce zapsal střídající Rodrigo.

Southampton si doma poradil 3:1 se sestupujícím Fulhamem a druhou výhrou po sobě se posunul na 13. příčku. Plný bodový zisk "Saints" zařídili brankami Adams, Tella a Walcott.

City prohrávali, ale Torres ztrátu nepřipustil

Trenér Pep Guardiola nechal po zajištění titulu a před blížícím se finále Ligy mistrů odpočívat opory. Šanci dostali náhradníci včetně pětatřicetiletého brankáře Scotta Carsona, který nastoupil poprvé od roku 2019. V Premier League si dokonce zahrál po deseti letech.

Newcastle poslal do vedení Emil Krafth. Hosté zásluhou Cancela a Torrese skóre otočili, ale v nastavení první půle srovnal z penalty Joelinton. Po hodině hry Carson sice chytil Josephu Willockovi penaltu, ale domácí útočník z dorážky poslal Newcastle do vedení.

Z něj se domácí, kteří už před zápasem měli jistotu udržení, neradovali dlouho. V 64. minutě tečí na 3:3 srovnal Torres. O minutu a 40 sekund později španělský útočník završil z dorážky hattrick a rozhodl o výhře City.

Everton podlehl 0:1 poslednímu Sheffieldu. "Karamelky" ztrácí z osmé pozice na oba týmy před sebou tři body a navíc mají výrazně horší skóre.

Anglická fotbalová liga - 36. kolo:

Newcastle - Manchester City 3:4 (25. Krafth, 45.+6 Joelinton z pen., 62. Willock - 42., 64. a 66. Torres, 39. Cancelo), Burnley - Leeds 0:4 (77. a 79. Rodrigo, 44. Klich, 60. Harrison), Southampton - Fulham 3:1 (27. Adams, 60. Tella, 82. Walcott - 75. Carvalho), Tottenham - Wolverhampton 2:0 (45. Kane, 62. Höjbjerg), West Bromwich - Liverpool 1:2 (15. Robson-Kanu - 33. Salah, 90.+5 Alisson), Everton - Sheffield United 0:1 (7. Jebbison).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články