Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Jankto nastartoval Sampdorii. Inter remizoval v Neapoli a Juventus padl v Bergamu

Jakub Jankto se v italské lize trefil do branky Verony. Rozjel tak obrat Sampdorie, která otočila na 3:1. Inter remizoval na stadionu Neapole 1:1 a po jedenácti výhrách skončila jeho série. Před druhým AC Milán, který přehrál doma 2:1 Janov, vede o devět bodů. Boj o třetí místo v Bergamu s Atalantou prohrál Juventus 0:1. Přestřelku v Římě s Beneventem vyhrálo Lazio 5:3. Překvapivou lahůdkou kola se stalo záchranářské utkání mezi Cagliari a Parmou. Sardinský tým prohrával v nastavení 2:3, ale během závěrečných tří minut otočil na 4:3. Cagliari ztrácí na záchranu dva body, Parma už těžko řešitelných sedm.

Jakub Jankto slaví gól v síti Hellasu Verona
zdroj: ČTK/Imago sportfotodienst autor: Imago sportfotodienst

Na Sampdorii Janov se hosté  ujali vedení ve 13. minutě zásluhou Lazoviče. Po změně stran ale domácí třemi brankami otočili skóre. Ihned po přestávce srovnal prudkou ranou z vápna Jankto. V 72. minutě se prosadil z penalty Gabbiadini a konečný výsledek stanovil Thorsby.

"Díky mému gólu jsme okamžitě měli důvod věřit v obrat. Je pro mě důležité, že jsem skóroval, ale ještě důležitější je, že jsme vyhráli," řekl Jankto pro klubovou televizi.

Gól Jankta na 1:1 v čase 1:17

"První poločas se moc nepovedl, chtěli jsme začít jinak. Lazovič dal krásný gól z přímého kopu. Ve druhé půli jsme se vzpamatovali a hráli jsme velmi dobře. Špatný úvod nás nakopl a chtěli jsme to změnit," uvedl pětadvacetiletý slávistický odchovanec.

Sampdorii čeká v dalším kole poslední Crotone. "Musíme vyhrát. Nesmíme v závěrečných kolech polevit, jako jsme to udělali v minulé sezoně," prohlásil Jankto.

Juventus sestřelil Malinovskij

Bergamo vyhrálo ve šlágru 31. kola 1:0 nad Juventusem. V 87. minutě rozhodl o výhře domácího týmu Ruslan Malinovskij a Atalanta se dostala o dva body před obhájce titulu na třetí místo tabulky. 

V sestavě Juventusu chyběl kvůli zranění nejlepší střelec Serie A Cristiano Ronaldo a "Stará dáma" si v Bergamu příliš šancí nevytvořila. V 87. minutě naopak napřáhl Malinovskij a jeho rána skončila i s přispěním teče bránícího Alexa Sandra v síti.

Juventusu se znovu vzdálila obhajoba titulu, na vedoucí Inter má manko 12 bodů. Bergamo vyhrálo popáté v řadě a se "Starou dámou" neprohrálo třikrát po sobě.

Inter v Neapoli nevyhrál

Inter v Neapoli prohrával po vlastním gólu brankáře Handanoviče, po změně stran ale vyrovnal Christian Eriksen. Dánský záložník dal v rámci pěti nejprestižnějších evropských lig 24. gól střelou zpoza vápna, od sezony 2013/14 má lepší bilanci jen barcelonský Lionel Messi (59 gólů).

Neapol nenavázala na šňůru šesti domácích ligových výher a na pátém místě ztrácí na Juventus dva body.

AC uspělo i bez Ibrahimovice

AC Milán se musel obejít bez svého nejlepšího střelce Zlatana Ibrahimovice, který si odpykal trest za vyloučení z minulého kola. Přesto šel favorit brzy do vedení zásluhou Anteho Rebiče, před pauzou se ale podruhé v sezoně hlavou prosadil proti AC útočník Mattia Destro.

Rozhodnutí přinesla až 68. minuta a vlastní branka útočníka Gianlucy Scamaccy. "Rossoneri" mají sedm kol před koncem 66 bodů, čímž už vyrovnali svůj zisk z minulé sezony. Janov nevyhrál potřetí v řadě a je na 14. místě.

Lazio vedlo 3:0 a ještě z toho bylo drama

Lazio doma přestřílelo v divokém utkání 5:3 Benevento. Římané vedli v 36. minutě už 3:0, ale definitivní klid nakonec dal favoritovi až v nastaveném čase druhou brankou v utkání kanonýr Ciro Immobile. V zápase byly k vidění dva vlastní góly a tři penalty, jednu z nich přitom neproměnil právě Immobile.

De Paul se stál hráčem utkání Udine. Naprosto

Udine zvítězilo na hřišti posledního Crotone 2:1 a naplno bodovalo po čtyřech kolech. O úspěchu hostů rozhodl dvěma trefami De Paul, který v závěru obdržel červenou kartu.

Sassuolo porazilo Fiorentinu po obratu 3:1. Nepříznivý stav otočil v rozmezí 59. až 62. minuty z penalt střídající útočník Berardi. Sassuolo si upevnilo osmou příčku, "Fialky" zůstaly patnácté.

Parma v nastavení přišla o reálnou šanci na záchranu

V záchranářském souboji Cagliari doma porazilo díky dvěma brankám v nastavení Parmu 4:3, přestože dvakrát prohrávalo o dva góly. Cagliari vyhrálo po pěti kolech a na první nesestupovou příčku má dvoubodové manko, FC Turín však sehrál o dva zápasy méně. Parma na turínský klub ztrácí dokonce sedm bodů.

Italská fotbalová liga - 31. kolo:

Crotone - Udine 1:2 (68. Simy z pen. - 41. a 74. De Paul), Sampdoria Janov - Hellas Verona 3:1 (46. Jankto, 73. Gabbiadini z pen., 82. Thorsby - 13. Lazovič), Sassuolo - Fiorentina 3:1 (57. a 61. obě z pen. Berardi, 75. Lopez - 31. Bonaventura),
Cagliari - Parma 4:3 (39. Pavoletti, 66. Marin, 90.+2 Pereiro, 90.+4 Cerri - 5. Pezzella, 31. Kucka, 59. Man), AC Milán - FC Janov 2:1 (13. Rebič, 68. vlastní Scamacca - 37. Destro), Bergamo - Juventus Turín 1:0 (87. Malinovskij), Boloňa - Spezia 4:1 (54. a 60. Svanberg, 12. Orsolini, 18. Barrow - 34. Ismajli), Lazio Řím - Benevento 5:3 (20. a 90.+6 Immobile, vlastní 10. Depaoli, 36. Correa z pen., 48. vlastní Montipo - 45. Sau, 63. Viola z pen., 85. Glik).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články